Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Hádky, alkohol i sprejerství 

Hádky manželů stupňované urážkami
V uplynulém víkendu vyjížděla hlídka Obvodního oddělení Policie ČR Rychnov nad Kněžnou hned ke dvěma případům velmi hlasitých hádek mezi manželi. Nejprve v pátek jeli policisté k manželskému páru z Rychnova nad Kněžnou. Oba účastníci rozepře požili alkoholické nápoje. Tím stoupla jejich agrese, kterou uplatňovali vůči sobě.  V době příchodu policie už společně seděli u stolu a klidným hlasem se spolu bavili a řešili své finanční problémy. Druhý případ   byl velmi podobný právě uvedenému. Manželé z obce nedaleko Rychnova nad Kněžnou v sobotu krátce před půlnocí opět pod tíhou alkoholu řešili své rozepře. I tentokrát jejich agrese vůči sobě značně ustoupila po příjezdu policie.  Hlavním důvodem jejich neshod byl ztracený mobil, který měl údajně vzít manžel. Ten se po příjezdu policie našel v koupelně.
nstržm. Šárka Ehlová
 
Noc v příkopu opilci překazila policie
V příkopu nedaleko Rychnova nad Kněžnou se v pátek večer uložil silně podnapilý muž. Zřejmě usoudil, že cestu domů už nezvládne, a proto si raději lehl kousek od silnice. Hlídka Obvodního oddělení Policie České republiky Rychnov nad Kněžnou muže nejprve probudila. Podezření, že důvodem jeho nezvyklého nocování je nadměrná konzumace alkoholu,  se potvrdilo vzápětí dechovou zkouškou. Její výsledek lehce přesáhl hodnotu tří promile alkoholu v dechu. Policisté opilci připravili kvalitnější nocleh, a to na protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
nstržm. Šárka Ehlová
 
Agresivní pacient skončil na záchytce
V sobotu krátce po půlnoci přivolal personál rychnovské nemocnice hlídku Obvodního oddělení Policie České republiky Rychnov nad Kněžnou. S drobnými zraněními v podobě oděrek se k ošetření v nemocnici dostavil jeden muž. Ten však před úrazem požil značné množství alkoholu. To mu dodalo kuráže,  a tak začal napadat zdravotnický personál, který mu chtěl pomoci. Policisté po dohodě s ošetřujícím lékařem agresivního pacienta odvezli k noclehu na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové.
nstržm. Šárka Ehlová
 
Motorkář nezvládl jízdu - důvodem byla zřejmě opilost
K nedohodě mladého motorkáře vyjížděli  v sobotu v časných ranních hodinách rychnovští policisté. Muž nezvládl jízdu na motorce a skončil i se strojem v příkopu. Policisté zjistili, že jde o jezdce, který na motorku nevlastní řidičské oprávnění. Navíc za řidítka usedl ve značně podnapilém stavu.
nstržm. Šárka Ehlová
 
Sprejer udeřil
V sobotu navečer o sobě dal vědět pravděpodobně nedoceněný umělec, který se snaží svá díla předkládat veřejnosti na obdiv. Problémem bohužel je, že místo, aby své umělecké sklony uplatňoval na plátně, maluje sprejem na fasády. Ke své "umělecké" realizaci si tentokráte vybral stěnu podloubí jedné rychnovské ulice. Majitel budovy má ale na jeho výtvor názor zcela opačný obdivu. Na bílé omítce černým sprejem vzniklé ornamenty nejenže neocenil, ale navíc celou věc oznámil rychnovské policii, která případ nyní šetří.
nstržm. Šárka Ehlová
2. května 2010
 

vytisknout  e-mailem