Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opakovaná kontrola vodárenské nádrže Vrchlice

Opakovaná kontrola vodárenské nádrže Vrchlice. 

     Dne 17. června 2013 v odpoledních hodinách provedli inspektor prap. Tomáš JIROVSKÝ, DiS. a vrchní asistent  pprap. Bc. Denisa Jiříková, DiS., policisté z Obvodního oddělení Zbraslavice, v rámci prevence společně s pracovníkem společnosti Povodí Labe, zástupcem hrázného p. Šafrem několikátou kontrolu vodárenské nádrže Vrchlice v tomto roce.
     Kontrola byla opětovně zaměřena na porušování zákazu vstupu do ochranného pásma I. stupně, jelikož tato vodárenská nádrž je zdrojem pitné vody pro Kutnou Horu a okolí. Kontrola byla provedena přímo z vodní plochy za využití motorového člunu, který je ve vlastnictví Povodí Labe, a je zakotvený u hráze vodárenské nádrže. Bylo zkontrolováno celé pobřeží vodárenské nádrže a při této preventivní kontrole nebylo zjištěno žádné narušení zákazu vstupu do ochranného pásma I. stupně.
      Dle některých vyšlapaných míst na břehu nádrže bylo zjištěno, že k porušování vstupu do ochranného pásma přece jen dochází, a proto byla domluvena i další spolupráce mezi Policií ČR, Obvodním oddělením Zbraslavice a společností Povodí Labe, s.p. v rámci ochrany vodárenské nádrže Vrchlice.

Kontrola vodní nádrže VrchliceKontrola vodní nádrže Vrchlice


por. Mgr. Vendulka Marečková

25. 6. 2013

 

vytisknout  e-mailem