Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opakovaně distribuoval OPL, řídil vůz bez oprávnění, nenastoupil výkon trestu odnětí svobody a před policisty se skrýval

Tábor – Mužům zákona však neunikl a nakonec skončil za mřížemi. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští kriminalisté, kteří se specializují na potírání drogové trestné činnosti, očistili svůj region od dalšího dealera pervitinu. Po nedávné realizaci, která skončila obviněním osmi dealerů, kteří rovněž distribuovali tuto drogu, tím byla drogovému podsvětí na Táborsku zasazena další citelná rána.
 
V tomto případě skončil v rukou policistů muž středního věku z Jistebnicka. Vedle drogových deliktů měl na svém kontě rovněž řadu majetkových trestných činů. Za uvedené protizákonné jednání byl již pravomocně odsouzen a potrestán odnětím svobody na dobu 14 měsíců nepodmíněně. Do výkonu trestu však bez udání závažných důvodů nenastoupil. Byl na něj proto vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.
Jak kriminalisté zjistili, ani rozhodnutí soudu, ani neodvratně blížící se nástup do výkonu trestu, nepřiměly muže zanechat protizákonného jednání. Nadále drogu prodával a vedle toho se dopustil i dalšího trestného činu, a to přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud mu totiž uložil i trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 48 měsíců. Ten rovněž porušoval. Navíc, při nedávné noční dopravní kontrole, kdy byl stavěn policejní hlídkou, na její výzvu k zastavení nereagoval, naopak, zvýšil rychlost, čímž donutil policisty ze silnice ustoupit a z místa kontroly nebezpečnou jízdou ujel. Policisté jej s odstupem pronásledovali až k místu, kde ze silnice odbočil na nezpevněnou cestu. Zde vozidlo odstavil a zmizel ve tmě. Další pronásledování, včetně následného nasazení služebního psa, již bylo bezvýsledné.
Další kroky policistů již ale kolem hledaného recidivisty neodvratně stahovaly pomyslnou smyčku. Počátkem tohoto týdne byl vypátrán, zadržen a dodán do výkonu trestu odnětí svobody. Současně byl obviněn ze spáchání dalších trestných činů, a to již zmíněného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a zejména pak ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vzhledem k tomu, že byl za uvedené jednání v posledních třech letech již pravomocně odsouzen a potrestán, hrozí mu v tomto případě až trest odnětí svobody na dobu až deseti let.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
15. května 2014 

vytisknout  e-mailem