Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradl

KARLOVARSKO – Z novinového stánku odcizil kolem 1500 jízdenek hromadné dopravy.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33 letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a Poškození cizí věci.

Takového jednání se měl dopustit nejméně v deseti případech, a to v době od konce prosince do začátku února. V několika případech měl v Karlových Varech na benzínové čerpací stanici u mycích boxů, násilím odstranit zámky z automatů na vhazování mincí a odcizit z nich finanční hotovost.

V nočních hodinách posledního dne roku 2015 měl pak s dalším mužem po společné domluvě vypáčit okno výlohy prodejny potravin, do které vnikl a odcizil z ní notebook a finanční hotovost kolem 5 tisíc korun. Ve stejný den, ale v odpoledních hodinách se pak měl společně s dalším mužem pokusit vypáčit automat na pamětní mince.

Na začátku ledna vnikl násilím do prodejny potravin v Karlových Varech, ze které odcizil trezor s finanční hotovostí kolem 100 tisíc korun a dále pokladnu s hotovostí kolem 10 tisíc korun a několik kartonů cigaret.

Na konci ledna pak po vypáčení dveří vnikl do prostor lékárny v Karlových Varech, kterou prohledal a z prodejních pultů poté odcizil dvě pokladny s finanční hotovostí kolem 15 tisíc korun, dva tablety a čtečky pro vydávání daňových dokladů cizincům.

Začátkem února vnikl do jedné karlovarské firmy, ze které odcizil notebook a pokladnu s finanční hotovostí kolem 30 tisíc korun.

V posledním případě pak z pondělí na úterý (22. 2. – 23. 2. 2016) se v nočních hodinách vkradl do novinového stánku, odkud odcizil kolem 1500 jízdenek hromadné dopravy, několik kusů dobíjecích kupónů na telefon a několik krabiček cigaret.

Celkem tak všem poškozeným způsobil na odcizených věcech a na poškození škodu necelých 400 tisíc korun. Takového jednání se dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech za stejné trestnou činnost již odsouzen soudem. V pátek 26. února 2016 byl policisty zadržen. Kriminalisté podali na obviněného muže podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce ho následující den poslal do vazební věznice. Teď mu v případě prokázání viny hrozí za krádež až pětiletý trest odnětí svobody, neboť způsobil větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová
29. 2. 2016

vytisknout  e-mailem