Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opakovaně kradl v témže obchodě

LIBEREC – S neuvěřitelnou drzostí pachatele se setkali pracovníci ostrahy jednoho ze supermarketů v Liberci. 

V sobotu 6.května v pozdních odpoledních hodinách do prodejny supermarketu v centra města Liberce zavítal 26letý muž z Turnova. S velkou sportovní taškou přes rameno začal svou pouť za zbožím „zdarma“. Nejprve prošel oddělení elektra, poté zamířil k drogistickému zboží, ale neopomněl ani vystavené hračky. Průběžně do sportovní tašky „ládoval“ vše, o čem si myslel, že by mohlo mít nějakou větší hodnotu. Do kapes a tašky vkládal dámské krémy, pleťové masky, hydratační krémy, krémové kůry na oči, denní i noční vyživovací séra, ale i kávu, bonbóny a čokolády. Spektrum jeho výběru bylo skutečně rozmanité. Jakmile již nebylo zboží kam dávat, taška byla plná, kapsy oděvu více úložného prostoru také již nebyly schopny nabídnout, rozhodl se, že bez placení z prodejny odejde a svůj „lup“ zužitkuje.

Prostorem pokladem celkem snadno prošel a zanedlouho poté zmizel z prodejny. Avšak nejen bezpečnostní kamery, ale pracovník supermarketu si všiml podivného mladíka s taškou naditou věcmi, kterak prošel pokladnou, aniž by přibrzdil, natož aby zastavil a něco zaplatil. Pracovníci prodejny posléze zjistili, že jim z regálů zmizelo zboží v hodnotě přes 51 tisíc korun. Shlédli kamerový záznam, na němž bylo patrno, kdo za „zmizením“ zboží stojí.

O tři dny později, 9.května v dopoledních hodinách si v tomtéž supermarketu všiml pracovník ostrahy podezřelého mladíka, který byl zvěčněn na záznamu kamery ze 6.května.
Drzost mladíka neznala hranic. Vešel do prodejny a zamířil do části s elektrem. Do kapes bundy si začal napěchovávat reproduktory, čtečky paměťových karet a kabely. V několika případech nebyly kapsy oděvu schopny tolik zboží pojmout a to začalo mladíkovy vypadávat na zem. Nerozptyloval se „zlodějským faux pas“ a z regálu si na pomoc uzmul krabice od mléka, do nichž v klidu zboží přendal. Vybaven „papírovým pomocníkem“ jeho pouť mezi regály zdaleka neskončila. V krabici se ocitla dětská stavebnice s názvem „dělostřelectvo“, psací pomůcky, bonbóny i „líhnoucí se dinosaurus“.  Se zbožím v hodnotě převyšující 4 tisíce korun v papírové krabici od mléka, nasměrova své kroky do prostoru pokladen. Kdo by si snad pomyslel, že mladík v prostoru pokladen alespoň přibrzdí, by se velmi zmýlil. Ani v tento den neměl 26letý „Turnovák“ potřebu platit, a tak pokladnami doslova prolétl. Před východem z prodejny jej již čekal bedlivý pracovník ostrahy. „Lapku“ zadržel a vyrozuměl policii.

Policejní hlídka mladého muže zadržela a převezla na obvodní oddělení. Mladého muže policisté konfrontovali se záznamem kamer, a ten nijak nezapíral. Ke krádežím se doznal a policistům mimo jiné sdělil, že je uživatelem drog a jakmile je pod jejich vlivem, tak prý dělá blbosti.
Svým jednáním tak mladík prodejně způsobil škodu téměř 56 tisíc korun.

Policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili mladému muži podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 

11.5. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem