Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opakovaně kradli v Kauflandu

LOUNY - Skončili v rukou policistů. 

V pondělí dopoledne zavítali do lounského Kauflandu dva mladíci ve věku 20 a 32 z Lounska s nekalým úmyslem. Z prodejních regálů odcizili dva nápoje Red Bull a  jedno balení Moravské slaniny. Zboží si uložili do batohu a pokladnou prošli bez zaplacení. Odpoledne se do stejné prodejny vrátili, opět s nekalým úmyslem. Tentokrát jim ale krádež neprošla. V tomto případě si do batohu naskládali vepřové maso a čtyři Red Bully, a aniž by za zboží zaplatili, prošli pokladnou. Následně byli kontrolováni pracovníkem ostrahy a předáni přivolaným policistům. Ti zjistili, že mladší z dvojice zlodějů se uvedené krádeže dopustil i přesto, že byl v nedávné době za podobnou trestnou činnost Okresním soudem v Lounech již odsouzen. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili za uvedené jednání podezření z přečinu krádeže. Jeho komplic je řešen samostatně v přestupkovém řízení. Způsobená škoda, které se dopustili, činila celkem 668 Kč.

Koupil kradený olej

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá pro trestný čin podílnictví 49letého muže z Lounska. Jak vyplynulo z šetření kriminalistů, obviněný v několika případech koupil od jistého muže stovky litrů trafo-oleje, i když věděl, že pochází z trestné činnosti. Obviněný je vyšetřován na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

Zloděje přitahují autorádia

Další vloupačku do auta šetří žatečtí policisté. Z neděle na pondělí se v ulici Nerudovo náměstí vloupal do zaparkovaného vozidla zn. Opel Astra neznámý pachatel. Po rozbití okna odcizil autorádio a peněženku s finanční hotovostí a kartičkou pojišťovny. Tím způsobil poškozenému škodu za 2 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

U Hradiště havaroval autobus

V pondělí odpoledne havaroval na komunikaci III. třídy č. 22538 před obcí Hradiště autobus. Jeho řidič (53. ročník) jel od Strkovic na Hradiště, když při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost a údajně oslněn sluncem vyjel vlevo, kde přední částí vozidla narazil do dřevěného telefonního sloupu a dále vjel mimo komunikaci do travnatého silničního příkopu. Autobus v době nehody nepřepravoval žádného cestujícího. Řidič vyvázl z nehody bez zranění, zkouška na alkohol byla negativní. Nehodu šetří dopravní policisté.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 5. dubna 2016  

vytisknout  e-mailem