Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opakovaně mařil, skončil ve vazbě

LOUNY - Za volant motorového vozidla sedal neoprávněně. 

Sedmadvacetiletého muže z Lounska poslal soud do vazby poté, co opakovaně řídil motorové vozidlo přes vyslovený zákaz řízení. Případ šetřili lounští policisté v tzv. super zkráceném přípravném řízení, neboť v minulých dnech přistihli třikrát za sebou uvedeného mladíka při neoprávněném řízení motorového vozidla a z opatření policistů si nic nedělal – opakované sdělení podezření naprosto ignoroval. Poprvé jej kontrolovali 12. října, kolem půl druhé ráno, v lounské ulici Osvoboditelů, a přesto, že mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, usedl mladík po pár hodinách za volant znovu. Tentokrát jej policisté přistihli v Husově ulici. Opět jej předvedli na služebnu a sdělili podezření. Zároveň ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, kterou v obou případech mladík odmítl. Že řídil pod vlivem alkoholu bylo víc než patrné, neboť jevil známky opilosti. Potřetí jej policisté přistihli o dva dny později, opět v Husově ulici, když řídil stejný vůz jako v předchozích případech – Audi A4 (jiného majitele). Opět mu sdělili podezření z již výše uvedeného přečinu, neboť mu byl trestním příkazem Okresního soudu v Lounech, s nabytím právní moci dne 13. 11. 2013, uložen zákaz řízení motorových vozidel na 24 měsíců a dále mu byl rozsudkem Okresního soudu v Lounech, s nabytím právní moci dne 17. 6. 2014, uložen další zákaz, rovněž s výměrou na 24 měsíců. Podezřelého mladíka umístili policisté do policejní cely a následně předvedli k okresnímu soudu, který jej poslal do vazby. Tam zůstane až do hlavního líčení, aby trestnou činnost neopakoval. Následně soud rozhodne o výši trestu a také o tom, zda mladík zůstane ve vazbě či jej propustí na svobodu.  
 
Kradli v Kauflandu
 
Obviněním všech pěti osob skončilo nekalé počínání skupiny Mostečanů, která přijela koncem září krást do žateckého Kauflandu. Čtyři muži a jedna žena ve věku 25 – 62 let se po předchozí domluvě vydali do obchodu v úmyslu zde odcizit zboží (zejména pochutiny). Postupně vešli do prodejny s tím, že jeden z nich se pohyboval před pokladnami, aby zamezil ostatnímu personálu výhled na uzavřenou pokladnu, přes kterou plánovali s vozíkem naloženým zbožím vyjet. Žena (nejstarší z nich) kontrolovala okolí, a když měli vozík plný, odešli kromě jednoho komplice, který měl zboží převézt bez zaplacení přes neobsazenou pokladnu, před prodejnu. Pětatřicetiletý spolupachatel však dostal strach, vozík se zbožím v celkové hodnotě 14 516 Kč zanechal v nákupní zóně a odešel za ostatními. Žena mu venku vyčinila a nakázala, že čin musí provést, neboť již zaplatila řidiči za dopravu do Žatce 500 Kč. Muž tedy zkusil štěstí znovu. Uchopil nákupní vozík se zbožím, který tam předtím zanechal, a provezl jej přes uzavřenou pokladnu. Za ní už čekal další komplic, aby mu s kradeným zbožím pomohl do přistaveného vozidla. Při tomto jednání je však zadržela ostraha prodejny a přivolala policisty. Všichni jsou vyšetřováni na svobodě a budou-li odsouzeni, čeká je až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Podvod s dávkami
 
Osmadvacetileté ženě ze Žatce sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování podezření pro přečin podvodu. Dopustila se ho tím, že neoprávněně pobírala příspěvek na bydlení. Na základě podané žádosti z července minulého roku jí byla sociální dávka poskytnuta s tím, že byla poučena o zákonné 8denní oznamovací povinnosti o změně. Podezřelá však tuto oznamovací povinnost ve stanovené lhůtě nesplnila a neoznámila, že se na uvedené adrese již nezdržuje a nemá platnou nájemní smlouvu. Pobírala tak neoprávněně příspěvek na bydlení, čímž pracovnici Úřadu práce uvedla v omyl a způsobila tak škodu ve výši 8 752 Kč. Vyšetřována je na svobodě, a pokud bude odsouzena, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. října 2014
   

vytisknout  e-mailem