Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opakovaně oznamoval uložení bomb

TEPLICE - Nakonec skončil ve vazbě; Byla dopadena po dvou letech...  

Opakovaně oznamoval uložení bomb
     Ve vazební věznici skončil 33letý muž, který opakovaně oznamoval uložení bomb na různých místech v kraji. Je podezřelý, že koncem července zavolal na linku tísňového volání a oznámil uložení nástražného výbušného systému v prostoru dolů v Bílině. Stejného jednání se dopustil před dvěma týdny v Mostě, kde ve večerních hodinách oznámil uložení bomby v supermarketu, který kvůli jeho smyšlenému oznámení musel být evakuován.
     Zřejmě psychicky narušený člověk, který už byl několikrát hospitalizován v léčebnách, se podobného jednání nedopustil poprvé. Uložení nástražného výbušného systému oznamoval již v letech 2011 a 2009, za což dokonce skončil ve vězení, ale ani to ho od opakovaného volání o uložení bomby neodradilo. Muž byl obviněn z přečinu šíření poplašné zprávy, za který mu vzhledem k opakování protiprávního jednání hrozí až pět let za mřížemi.
Opakovaně oznamoval uložení bomb.mp3 
 
Byla dopadena po dvou letech
     Po dvou letech se konečně podařilo vypátrat ženu, která v roce 2011 okradla v Teplicích seniora o několik desítek tisíc. Muž si tenkrát ženu, které je nyní 62 let, nastěhoval k sobě do domu.
     Bydlela u něj asi tři týdny, během kterých zjistila, kde muž schovává peníze. Strávili spolu ještě Štědrý večer, kdy se nechala žena obdarovat, další sváteční den ale zmizela a od té doby jakoby se po ní slehla zem. Až večer 25. prosince muž zjistil, že mu odcizila 27 tisíc korun, proto se obrátil na policii.
     Po podezřelé bylo vyhlášeno celostátní pátrání a byl také vydán předběžný souhlas s jejím zadržením. Po dlouhých dvou letech se ji podařilo vypátrat v Praze, kde jí policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
Byla dopadena po dvou letech.mp3
 
Řidič kradl telefony
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 35letému muži, který pracoval jako řidič v přepravní společnosti. V červenci během přepravy zásilek z Krupky do Děčína nařízl spodní část papírové krabice s mobilními telefony a odcizil z ní jeden přístroj v hodnotě přes dva tisíce korun. V polovině září svůj čin zopakoval a stejným způsobem odcizil z přepravované zásilky mobilní telefon v hodnotě tři tisíce korun. Pokud jej soud uzná vinným z jednání, z něhož je podezřelý, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Nepoctivci hrozí rok vězení
     Až rok ve vězení může strávit zatím neznámý pachatel, který se neoprávněně obohatil o cizí peníze. Nepoctivec využil roztržitosti ženy, která při výběru finanční hotovosti v teplickém supermarketu nechala v bankomatu vydaných sedm tisíc korun a z místa odešla. Peněz si asi všiml člověk, který místo toho, aby kontaktoval banku a obnos vrátil, si jej ponechal. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin zatajení věci a po nepoctivci intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 30. 10. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem