Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně páchal trestnou činnost

KARLOVARSKO – Soudce poslal nepoučitelného mladíka do vazby.  

S 22 letým pachatelem s Lokte, s bohatou trestnou minulostí zahájili karlovarští kriminalisté trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinů Krádež, Poškození cizí věci a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Ten se měl jednání dopustit v době od 11. 7. do 8. 8. 2014, a to nejméně v pěti případech. Ve třech z nich rozbil skleněné výplně okna u vozidel a z nich následně odcizil např. dámskou kabelku s doklady, peněženkou a finanční hotovostí 1500 korun, pánskou tašku s doklady majitele a z firemního vozidla odcizil kolem 150 telefonních karet na kredit různých operátorů. V Karlových Varech v ulici Sokolovská demontoval a poté odcizil bezpečnostní kameru a v dalším případě v Sokolově v ulici Jiřího z Poděbrad využil před místním domem situace, kdy poškozená majitelka na okamžik opustila své vozidlo značky Volkswagen, se kterým společně přijeli, a odcizil z něj tablet.
 
Celkem tak všem majitelům způsobil škodu kolem 67 tisíc korun. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který akceptoval. Soudce ho poté poslal do vazební věznice, kde si počká na rozhodující trest. V případě prokázání viny mu tak za opakované páchání trestné činnosti hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
nprap. Zuzana Týřová
11. 8. 2014

vytisknout  e-mailem