Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opakovaně páchali trestnou činnost

KROMĚŘÍŽSKO: Jeden ze čtyř pachatelů skončil ve vazbě, dalšího z nich zřejmě vazba také nemine. 

Koncem května loňského roku napadli na zastávce u hřbitova v Kroměříži mladíci ve věku osmnáct, devatenáct, jednadvacet a dvaadvacet let osmadvacetiletého muže. Poté, co je muž napomenul, aby přestali ničit odpadkový koš, ho jeden z mladíků udeřil do obličeje a následně ho shodil na zem, kde do něj všichni čtyři začali kopat. Kopy mířili na hlavu, celé tělo i končetiny. Svého jednání zanechali, až když je okřikl kolemjdoucí. Napadenému způsobili zranění, se kterými byl měsíc v pracovní neschopnosti. Během několika měsíců se nám podařilo agresory ztotožnit. Kriminalisté je obvinili z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví.

Koncem loňského roku tento čtyřlístek řádil v Hulíně. Vloupal se do tří restauračních zařízení a pokusil se vniknout i do trafiky. Muži kradli v různém složení a měli rozdělené role. Odcizili elektroniku, peníze, alkohol i cigarety. Při poslední krádeži byl jeden z nich přistižen zaměstnancem baru. Tentokrát si vyslechli obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Devatenáctiletý obviněný skončil ve vazbě, protože již v minulosti obdobnou trestnou činnost spáchal.

Včera kriminalisté trestní stíhání rozšířili o další skutky. Zbylí tři mladíci totiž v krádežích pokračovali. Tentokrát se zaměřili na vlakové nádraží v Holešově a v Hulíně, kde se s odstupem několika dní pokusili vniknout do trafik a dále se vloupali do prodejny s elektronickými cigaretami a do pokladny pro výdej jízdenek. Odtud odcizili výherní losy a elektronické cigarety i s příslušenstvím. Toto pondělí násilím překonali dveře prodejny v obci u Hulína a z obchodu vzali cigarety a elektronickou pokladnu s penězi. Hned na druhý den se do obce vrátili a snažili se dostat do druhého obchodu. Byli při tom vyrušeni policejní hlídkou. Policisté muže na útěku však zadrželi. Včera si trojice zlodějů vyslechla další obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Dnes jsme zaslali žádost o podání návrhu na vzetí dvaadvacetiletého obviněného do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži. O uvalení vazby rozhodne soudce.

Obvinění tímto jednáním způsobili škodu odcizením a poškozením v celkové výši za více jak sto čtyřicet tisíc korun. Trestní sazba za spáchanou protiprávní činnost se u každého z nich pohybuje v různém rozmezí, nejvyšší trest může být až pětiletý.

10. února 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem