Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opakovaně policistům ujížděl za hranice ČR

J.Hradec –Č.Velenice- Trest vyhoštění i zákaz řízení nerespektoval, nyní byl dopaden.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Podezřelý cizinec i přesto, že mu byl rozsudkem okresního soudu v Č.Budějovicích uložen trest vyhoštění  i trest zákaz řízení motorových vozidel, rozhodnutí soudu nerespektoval a v období od 24. května do 10. července 2018 se nejméně ve čtyřech případech neoprávněně zdržoval na území České republiky, kde řídil motorové vozidlo. V jednom případě se ubytoval v hotelu v Českých Velenicích.

V dalších dvou případech neoprávněně v Č. Velenicích, Č. Budějovicích a jinde,  řídil osobní motorové vozidlo Ford Fusion, mpz: AUT, když byl hlídkou policistů ze Suchdola nad Lužnicí opětovně zastavován ze služebního vozidla v barevném provedení PČR za pomoci zvukového a světelného výstražného znamení s nápisem stop policie. Na znamení k zastavení motorového vozidla nikdy nereagoval a  s vozidlem opakovaně ujížděl. Byl dvakrát pronásledován suchdolskými policisty až do Rakouské republiky, kde policisté  pronásledování ukončili.

Počtvrté  však již spadla pomyslná klec  a dne 10.července byl cizinec policisty kontrolován v Č.Budějovicích a následně i zadržen. Policejní komisař služby kriminální policie a yyšetřování  z J.Hradce vypracoval usnesení  o zahájení trestního stíhání, jelikož cizinec svým jednáním naplnil znaky trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do rozhodnutí  kompetentních orgánů bude cizinec pobývat v policejní cele.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

12. července 2018

vytisknout  e-mailem