Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opakovaně porušil zákon

LOUNY - Nyní se již nachází za mřížemi. 

Mladý muž (roč. 96) z Loun opakovaně porušil, od srpna letošního roku, zákon. Svoji trestnou činnost zahájil s nezletilým spolupachatelem (bude řešen v trestním řízení samostatně) tím, že v zahrádkářské kolonii v Lounech přelezli plot a z pozemku odcizili elektrokolo, motorovou pilu, křovinořez, bourací kladivo a vrtačku s příslušenstvím. Dvěma majitelům tak způsobili škodu v celkové výši 17 000 korun. Uvedený mladík si pak sám vyhlédl koncem srpna odemčené boční dveře jednoho hotelu v Lounech, kde z pracovní místnosti odcizil tablet v hodnotě 2000 Kč. Poté si prohlédl neuzamčenou šatnu zaměstnanců, odkud odcizil kabelku s peněženkou,  doklady a platební kartou. S tou pak následně provedl několik bezkontaktních plateb. V páchání trestné činnosti pokračoval i v září letošního roku, kdy ve školní jídelně jedné lounské základní školy odcizil z odložené aktovky peněženku s hotovostí a mobilní telefon. Způsobil tak škodu ve výši 2700 Kč. V této základní škole si dále přisvojil z volně přístupných šaten celkem pět mobilních telefonů a finanční hotovost v řádu stovek korun. V polovině září neunikl jeho pozornosti ani další lounský hotel. Odcizil zde volně odložené klíče od osobního automobilu značky Chevrolet a po společné domluvě se svým komplicem (79. ročník) toto vozidlo odcizili. Pachatelé se pokusili vůz na Teplicku prodat, avšak neúspěšně. Odnesli z něj nakonec alespoň nabíječku k tabletu, kameru a nějaké drobnosti. Poškozené společnosti tak způsobili škodu ve výši 195 000 Kč. Veškeré této trestné činnosti se mladší z uvedené dvojice dopustil i přesto, že již byl Okresním soudem v Lounech odsouzen za přečiny porušování domovní svobody a krádeže a dále Okresním soudem v Litoměřicích za přečin úvěrového podvodu k souhrnnému trestu odnětí svobody, a to nepodmíněně. Mladý zloděj se nakonec ke všem svým skutkům doznal. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování mu sdělil obvinění za trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dále je stíhán i pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť si řádně neplnil povinnosti v souvislosti s výkonem ochranného ambulantního léčení, nařízeného rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Obviněný se nyní nachází ve vězení pro předchozí trestnou činnost. Jeho komplice, který již byl rovněž soudně trestán, stíhá policejní komisař pro trestný čin krádeže na svobodě.   

Mařil vykázání

Mladý muž (roč. 92) ze Žatce nerespektoval předběžné rozhodnutí Okresního soudu v Lounech, kdy mu byla stanovena povinnost zdržovat se setkávání s poškozenou a její dcerou, po dobu jednoho měsíce. Dotyčný v několika případech kontaktoval poškozenou, pohyboval se v blízkosti jejího bydliště a dokonce mezi nimi došlo i k výměně názorů. Žatečtí policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozí mu tak trest odnětí svobody až na tři roky.

Nedal přednost

V úterý, krátce po poledni, došlo na komunikaci III. třídy č. 22528 v obci Hořetice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Řidič vozu VW Transporter jel ve směru od Žíželic a při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu automobilu zn. Škoda Octavia. Při střetu obou vozidel naštěstí nedošlo ke zranění osob. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Nehoda je v šetření dopravní policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem