Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opakovaně překračují rychlost

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidiči překračují rychlost nejen mimo obec, ale i v ní.  

Za uplynulý týden se mezi nejčastější dopravní přestupky řadí překročení maximální rychlosti. Řidiči ji překračují nejen mimo obec, ale i v ní. Zřejmě si neuvědomují, že čím vyšší rychlost, tím delší brzdná dráha. Jízda ve vysoké rychlosti je nebezpečná nejen pro samotné řidiče, ale také pro ty ostatní, kteří se na silnici pohybují.

Jako piráta silnic bychom za uplynulý týden mohli nominovat šestačtyřicetiletého řidiče ze Slovenska. V sobotu odpoledne 14. února to se svojí Hondou mezi Uherským Brodem a Bánovem rozjel až na 137 km/h. Ještě k tomu předjížděl ostatní řidiče v místech, kde je to zakázáno jak dopravní značkou, tak i plnou středovou čárou.

Dvaadvacetiletému řidiči Fabie se padesátikilometrová rychlost v obci zdála zřejmě moc pomalá. Policisté ho zastavili v Uherském Hradišti v úterý ve dvě hodiny ráno. Na tachometru mu naměřili 82 km/h. Tohle rozhodně nebyl první prohřešek mladého řidiče. Za posledních dvanáct měsíců se stejného přestupku dopustil opakovaně!

O dva dny později zastavili policisté podobného hříšníka v Bojkovicích. Tomu ručička na tachometru vystoupala o něco výš a to na 85 km/h. Také on má za posledních dvanáct měsíců neustále problém s rychlostí. Ještě navíc jel bez řidičského průkazu. Tito řidiči budou mít jistě co vysvětlovat na odboru dopravy.

Pod vlivem alkoholu usedl za volant Renaultu jednatřicetiletý řidič. Policejní hlídka ho zastavila ve středu krátce před půlnocí v Uherském Hradišti. Řidič se sám přiznal, že notně popíjel alkohol. O tom svědčí i výsledek dechové zkoušky a to 1,28 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu podle zákona hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem jednadvacetiletému řidiči Mercedesu. V neděli odpoledne 15. února jel přes Bojkovice pod vlivem marihuany a bez řidičského průkazu. Ani on se nevyhne řízení na odboru dopravy.

Jednu sedmitisícovou kauci uložili dopravní policisté v sobotu 14. února pětadvacetiletému řidiči Superbu. Řidič, který jel od Kunovic na Hluk, neměl na autě umístěny registrační značky.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 13. 2. – 19. 2. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

13. 2. – 19. 2. 2015

6. 2. – 12. 2. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

6

9

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

51

9

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

15

10

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

4

Telefonování za jízdy

4

11

Špatný technický stav vozidla

22

65

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0

Neoprávněné zastavení a stání

0

0

Chodci

0

0

Cyklisté

4

1

20. února 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem