Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opakovaně si stěžoval na nechtěné návštěvy

BRNO: Policisté trpělivě řešili noční oznámení. 

Policisté dnes v noci několikrát vyjížděli do ulice Bratislavské. Krátce po půlnoci volal na tísňovou linku  jednašedesátiletý muž a stěžoval si, že mu opakovaně někdo vchází do bytu. Údajně nemá klíče a zvenku má kliku, takže dovnitř může kdokoliv vstoupit.

Na místo dorazili policisté, a když rozsvítili baterky, tak oznamovatel zjistil, že osoba, která mu vešla do bytu, je vlastně kamarád, který pravidelně chodí a oznamovatel byl rád, že se zastavil. Hlídka tedy odjela.

Před šestou opět telefonoval pán s tím, že mu někdo klepe na dveře i na okno. Hlídka následně zjistila, že jiný z nájemníků domu se nad ránem vracel po celonoční pijatice a spletl si dveře. Policisté ho tedy dovedli do jeho bytu.

Asi za hodinu se oznamovatel ozval znovu s tím, že se u něj opět nachází osoba, kterou tam nechce. Policisté dorazili do bytu, kde se tentokrát nacházelo několik osob, ale dle oznamovatele muž, kterého tam nechtěl, už odešel. Policisté všechny přítomné prověřili a oznamovatele tentokrát již důrazně poučili, k čemu slouží tísňová linka  158 a také o postihu za její zneužití.

por. Andrea Cejnková, 5. dubna 2023

vytisknout  e-mailem