Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Opakující se krádež nafty

LÍNĚ – Bylo odcizeno několik litrů pohonných hmot. 

V době od 19. do 26. dubna 2018 došlo na severním Plzeňsku k odcizení leteckého paliva z nádrže cisternového návěsu pomocí čerpacího zařízení vozidla. Dva pachatelé ve věku osmapadesáti a čtyřiapadesáti let odčerpali celkem 1.100 litrů jednotného leteckého paliva. Pachatelé společným jednáním přečerpávali palivo na předem domluveném místě. Měli mezi sebou sjednanou i cenu 14 korun za jeden litr.

Letošního roku se sešli celkem dvakrát. Poprvé dne 19. dubna 2018, kdy se jeden z pachatelů dostavil na předem smluvené místo se svým vozidlem a připojeným vlekem, na kterém měl naloženou plastovou nádrž o objemu 1.000 litů, kam přepouštěli palivo z cisterny. Toho dne odčerpali celkem 600 litrů paliva, za které druhému spolupachateli zaplatil 8.400 korun. Vše odvezl a uskladnil v plechových sudech umístěných ve svém uzamčeném skladu v areálu. Po druhé dne 26. dubna 2018 se opět společně sešli na předem smluveném místě a začali s přečerpáváním paliva z cisterny do plastové nádrže umístěné na přívěsu připojeném za osobním motorovým vozidlem. Výše zmíněného dne odcizili 500 litrů jednotného leteckého paliva. Poškozenému vznikla škoda na odcizeném leteckém palivu v celkové výši 29.669,189 korun.

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov na základě vlastního šetření muže zadrželi přímo při krádeži leteckého paliva dne 26. dubna 2018. Na místě kriminalisté provedli ohledání místa činu a zajistili materiál použitý při trestném činu.

Spolupachatelé svým jednáním naplnili všechny zákonné znaky skutkové podstaty pokračujícího přečinu krádež spáchaného ve formě spolupachatelství a policejním orgánem bylo zahájeno trestní stíhání. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí až dva roky za mřížemi.

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem