Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opatření „Bronz“

Frýdek-Místek – včerejšího dne jsme ukončili preventivní akci s přiléhavým názvem Bronz. Zaměření bylo jednoznačné, a to provést kontroly všech provozoven zabývajícími se výkupem druhotných surovin.  

         Kontroly jsme prováděli po dobu jednoho týdne na celém teritoriu Územního odboru Frýdek-Místek. K této preventivní akci nás přiměla skutečnost, že i na našem území dochází  ke krádežím předmětů zhotovených tzv. z barevných kovů a předpokládáme, že by mohly skončit právě ve sběrnách. Prověřili jsme takto 27 provozoven. Cílem bylo poučit a upozornit obsluhy těchto zařízení na zákaz výkupu věcí, které pocházejí z veřejně prospěšných zařízení, uměleckých a pietních děl, průmyslových a strojních zařízení. Mezi ty patří zejména součásti železničních svršků, kanálů, dopravního značení včetně soch a pamětních desek. Blíže tuto problematiku upravuje prováděcí vyhláška č. 478/2008 Sb., zákona o odpadech.
Kontrolami bylo zjištěno, že v daném teritoriu nebyl učiněn žádný výkup druhotných surovin, který je zakázán a byl by v rozporu s výše uvedenou vyhláškou.

nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
27. dubna 2012

vytisknout  e-mailem