Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opatření Grand Prix 2009

Jihomoravští policisté chystají rozsáhlá bezpečnostní opatření 

Bezpečnostní opatření
 
            Vzhledem k tomu, že na motocyklový víkend do Brna míří nejméně 100 tisíc návštěvníků, připravuje Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje rozsáhlé bezpečností opatření. Stovky policistů budou dohlížet na zajištění veřejného pořádku nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě Brně a jeho okolí. Přesto, že policisté budou dělat maximum pro zamezení krádeží z aut či stanů, vyzýváme všechny účastníky k tomu, aby neponechávali cenné věci ve vozidlech a důležité doklady a cennosti měli vždy pod kontrolou. Z důvodu prevence trestné činnosti nebudou chybět ani tradiční kontroly motocyklů a dodávkových vozidel na komunikacích směřujících z města. Na opatření se kromě pořádkových a dopravních policistů podílí také kriminalisté. Samozřejmá je také spolupráce s Městskou policií Brno a Dopravním podnikem města Brna.
 
Doprava
 
Příjezd a odjezd
 
            Pro příjezd a odjezd od areálu brněnského Masarykova okruhu doporučujeme využít
dálnici D1, z níž jsou nejbližší sjezdy exit 182 – Kývalka a exit 178 – Ostrovačice. Příjezdové cesty k parkovištím a kempům budou na místě označeny dopravním značením. Informace z dopravního značení, ale také pokyny policistů a pořadatelů je třeba respektovat, abychom předešli komplikacím v dopravě. V souvislosti s předpokládaným zájmem o motocyklové závody, je potřeba, aby řidiči především v době příjezdu a odjezdu byli velmi opatrní a zároveň dostatečně trpěliví.
Silniční uzavírka v městské části Bosonohy bude krátkodobě zrušena a průjezd obcí bude umožněn, rovněž tak nově budovaný kruhový objezd Veselka.
Návštěvníkům z Brna a blízkého okolí doporučujeme využít autobusy městské hromadné dopravy: linky 400  – Brno, Mendlovo náměstí – Masarykův okruh a linka X z Ostrovačic a Žebětína bude před začátkem závodů jezdit kyvadlově přímo k areálu závodiště.
 
 
Parkování
 
            Všichni návštěvníci, kteří přijedou na motocyklech, budou své stroje parkovat na parkovišti naproti hlavního vstupu. Toto parkoviště „Pod vysokým napětím“ bude vyhrazeno pouze pro motocykly. Osobní auta bude možno odstavit na parkovištích v okolí areálu nebo parkovištích v Žebětíně a Ostrovačicích. Autobusy budou mít vyhrazené samostatné parkoviště vedle hlavní brány. Pro zdravotně postižené řidiče je vyhrazeno speciální parkoviště uvnitř areálu.
 
Ostatní informace
 
Všichni řidiči i chodci jsou povinni řídit se pravidly bezpečnosti v silničním provozu!
Řidiči musí dbát i na nulovou toleranci alkoholu a drog při řízení!
Na dodržování bezpečnosti v silničním provozu budou spolu s českými policisty dohlížet i hlídky policistůz Rakouska.
Je zakázáno parkovat na lesních a polních cestách z důvodu nutnosti průjezdu vozidel hasičského záchranného sboru!
Na místech vyhrazených k parkování je zakázáno kempovat!
 
por. Mgr. Pavel Šváb, por. PaedDr. Bohumil Malášek
PIO KŘP JmK
 
velitel opatření:
 
plk. Mgr. Karel Pospíšil
V IOS Brno KŘP JmK
 
zástupce velitele opatření:
 
plk. Mgr. Petr Švejda
V ODP Brno KŘP JmK
 
 

vytisknout  e-mailem