Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Opatření k utkání Evropské ligy mistrů

Pražská policie chystá v souvislosti s fotbalovým utkáním mezi mužstvy SK Slavia Praha a Borussia Dortmund bezpečnostní opatření. 

Pražská policie chystá bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním základního kola Evropské ligy mistrů mezi mužstvy SK Slavia a Borussia Dortmund, které se odehraje ve středu 2. října na stadionu Eden. Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu a speciální pořádkové jednotky. Opatření se zúčastní i několik německých policistů, kteří budou monitorovat rizikové fanoušky Borussia Dortmund. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i několik desítek strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne. V případě potřeby bude k dispozici i vrtulník. Stadion bude pro fanoušky otevřený od sedmnácti hodin a zápas začne o dvě hodiny později.

Policisté budou již v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole a zajišťovat jejich doprovod ke stadionu. Velmi pravděpodobně se budou fanoušci hostujícího týmu pohybovat ve středu přes den v okolí Staroměstského a Václavského náměstí. Je předpoklad, že se pak okolo 15. hodiny budou přesouvat metrem do zastávky Želivského a následným pochodem na stadion.

Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu Slavia jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a využili v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 1.10.2019

vytisknout  e-mailem