Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Opatření pražské policie v souvislosti s konáním odborové stávky

V úterý 24. června letošního roku se v Praze bude konat odborová stávka. Informace k připravovaným opatřením. 

Podle zatím dostupných informací, které pražská policie získala k připravované demonstraci zejména dopravců na den 24.6.2008, přijímá pražská policejní správa konkrétní kroky k zajištění klidu a veřejného pořádku zaměřené zejména do dopravní obslužnosti.  
Protože největší dopad této akce by byl na širokou pražskou veřejnost, vedení pražské policie dne 19. června 2008 vyvolalo jednání s vedením Dopravního podniku hl.m. Prahy a.s., aby byla dohodnuta spolupráce pro případ, že by zmíněná akce odborářů jakýmkoli rozsáhlejším způsobem komplikovala dopravu v hlavním městě. Jedná se zejména o narušení městské hromadné dopravy. Tato skutečnost by mohla vést k ohrožení bezpečnosti účastníků silničního provozu. Lze předpokládat i zvýšení dopravní nehodovosti na území Prahy, neboť většina Pražanů se nebude spoléhat na prostředky MHD a ke svým cestám bude využívat vlastní dopravní prostředky. 
Vedení pražské policejní správy přistoupilo k přípravě vlastních, především dopravně bezpečnostních opatření, která by měla alespoň částečně zajistit fungování dopravy na komunikacích Prahy. Na uvedený den proto bude nasazeno maximální množství dopravních policistů s vozidly a na motocyklech. V ulicích Prahy budou připraveni policisté k případnému operativnímu provádění odklonů a dalším dopravním opatřením, která by měla zajistit fungování dopravy.            
Policie bude průběžně poskytovat informace pro sdělovací prostředky, kterými bude seznamovat veřejnost o situaci na pražských komunikacích. Proto doporučujeme všem účastníkům silničního provozu věnovat zvýšenou pozornost těmto informacím s výzvou, aby v případě nezbytně nutných dopravních opatření dbali pokynů policistů. Za pochopení pražská policie děkuje.

vytisknout  e-mailem