Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Opatření v jesenických lesích

Na kontrolu vyrazili policisté společně s pracovníky Lesů ČR 

 S krásným počasím do našich lesů zavítá i více návštěvníků. Zda všichni přišli i s dobrým úmyslem vyrazili v sobotu 19. května odpoledne zkontrolovat policisté společně s pracovníky Lesů ČR. Projeli revíry jak na Jesenicku, Javornicku, tak i na Zlatohorsku. Cílem bezpečnostního opatření bylo odhalit trestnou činnost související s nelegální těžbou dřeva či jeho krádeží, pytláctvím, nedovoleným ozbrojováním, případně odhalením přestupků na úseku myslivosti a BESIPu. V lesích označených zákazem vjezdu bylo nakonec zkontrolováno celkem 12 řidičů. Protože jeden z nich nevlastnil povolení pro vjezd, obdržel od policistů blokovou pokutu. Další řidič sice povolení k vjezdu předložil, ale pracovník Lesů ČR ještě musí prověřit jeho platnost.

Protože se u rybníků na Javornicku objevují čím dál častěji i pytláci. Policisté se podívali na zoubek i jim. Ten den však s prutem na ryby vyrazili všichni, kteří rybářský lístek vlastní.

Tento rok to určitě nebyla poslední akce podobného rázu. I v dalších měsících budete moci policisty v našich lesích potkat.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

21. května 2012

Odkazy do noveho okna

akce-lesy

akce-lesy 

Detailní náhled

akce-lesy

akce-lesy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem