Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opatrně na rizika !

DĚČÍN -Slepá důvěra; Prozradio ho zrcadlo; Bez mlýnku.  

Slepá důvěra
 
DĚČÍN – Nepříjemné rozčarování prožil na konci srpna letošního roku  důchodce z Děčína. Do svého bytu vpustil mladou ženu, jež ho požádala o návštěvu toalety. Posléze se starším mužem v jeho bytě ještě chvíli setrvala. Požádala o sklenici vody. Muž jí vyhověl. Posléze byt opustila a přišla za ním ještě druhý den. I tento den ji muž vpustil do svého bytu a chvilku nechal ženu bez dozoru. Když odešla, zjistil, že mu chybí finanční hotovost a dva prsteny ze žlutého kovu. Škoda jednačtyřicet tisíc českých korun. Senior se nepříjemnou událost zdráhal nahlásit. Po překonání  ostychu se do případu vložili  policisté z Obvodního oddělení v Podmoklech. Podle popisu vypátrali  ženu, která již v současné chvíli čelí obvinění z přečinu krádeže. Jak se zatím ukazuje, třiatřicetiletá žena se obdobných skutků dopouštěla i v minulosti.
 
Prozradilo ho zrcadlo
 
DĚČÍN – Prodavačky z drogerie v centru města se často stávají nechtěnými svědkyněmi krádeží v jejich obchodě. Nejinak tomu bylo i poslední říjnový den letošního roku, kdy se do zdejšího krámu vloudil mladík. Zamířil si to k regálům vlasové kosmetiky, kterou si vyplnil náruč a po upozornění prodavačky na platbu, vzal nohy na ramena a utekl. Nebylo to poprvé, a tak si o pár dní později vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže dvacetiletý mladík. Zboží za necelých osmnáct set českých korun se nepodařilo zajistit.
 
Bez mlýnku
 
DĚČÍN – V nedávno otevřeném obchodním centru postrádají v chystané restauraci volně stojící mlýnek na kávu. Přístroj v hodnotě necelých jednapadesáti tisíc českých korun se od dvanáctého listopadu nachází v databázi odcizených věcí. Kdo a za jakých okolností sáhl po nezabezpečeném kávomlýnku, je nyní v rukou děčínských policistů, kteří událost prověřují s ohledem na přečin krádeže.
 
 
Děčín, 14. listopadu 2014 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem