Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Operační důstojník viděl vloupání v přímém přenosu

Hlídce z Oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu se podařilo zadržet podezřelou dvojici. 

V sobotu asi hodinu po půlnoci si operační důstojník obsluhující městský kamerový systém povšiml na obrazovce dvou mužů, kteří v ulici Kotorská procházeli kolem zaparkovaných vozidel, chvíli u nich stáli, pak pokračovali k dalším vozidlům a ze záběrů bylo patrné, že se do vozidel vloupávají. Na místo proto vyjelo několik hlídek a ještě ve stejné ulici se policistům z Oddělení hlídkové služby podařilo podezřelou dvojici zadržet.
 
Policisté muže od sebe oddělili a zeptali se jich na to, kde byli za poslední dvě hodiny a co v ulici pohledávají. Jejich výpovědi se značně lišily a následně začali házet vinu jeden na druhého. Policisté tak po několika minutách zjistili, že do tří vozidel se muži ve věku 37 let vloupali a u sebe měli tašky s nářadím, jako jsou vrtačka, šroubováky, svítilny, štípací kleště, nože, upravené planžety k vloupání do vozidel a dva sáčky s bílou krystalickou látkou. Zadržení skončili na nejbližší služebně a následně v policejní cele.
 
Policisté v dostupných evidencích zjistili, že dvojice má bohatou trestní minulost zejména majetkového charakteru a v minulosti se specializovali zejména na vloupání do vozidel, ovšem do doby než nastoupili výkon trestu odnětí svobody. Policisté konzultovali celý případ s dosahovým státním zástupcem, který rozhodl o tom, že dvojici se sdělí podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a krádeže vloupáním a celý případ se následně bude zpracovávat ve zkráceném přípravném řízení ve 14 ti denní lhůtě.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 25. 3. 2013

vytisknout  e-mailem