Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

TRUTNOVSKO-Další ze zbytečných dopravních nehod 

Ve čtvrtek ráno 12. dubna 2012 došlo ve Vrchlabí na Valteřické ulici k dopravní nehodě, při které na místním kruhovém objezdu zbytečně havarovalo osobní motorové vozidlo značky Audi.
Uvedený automobil chtěla krátce před půl čtvrtou hodinou ranní v centru Vrchlabí při běžném výkonu služby ke kontrole zastavit hlídka vrchlabských policistů. Muži zákona při jízdě služebním vozidlem chtěli zapnutím nápisu STOP červené barvy vyzvat řidiče shora uvedeného vozidla k zastavení a následné kontrole. Muž sedící za volantem však na toto znamení nereagoval, služební automobil předjel a začal policistům ulicemi Vrchlabí ujíždět. Policejní vozidlo z bezpečné vzdálenosti ujíždějící vůz sledovalo, úprk ale neměl dlouhého trvání. „Pirát silnic“ v blízkosti kruhového objezdu na obchvatu města Vrchlabí řádně nevyhodnotil rychlost vozidla a své schopnosti, dostal smyk, vjel na středový ostrůvek kruhové křižovatky, kde poškodil betonové obrubníky. Z ostrůvku již vozidlo nekontrolovatelně pokračovalo do kovových svodidel, po kterém následoval náraz do sloupu veřejného osvětlení.
Přivolaní dopravní policisté na místě provedeným šetřením zjistili, že osmatřicetiletý řidič usedl za volant dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dechová zkouška prokázala 1,94 promile. Z provedeného ohledání vozidla vyplynulo, že automobil není z důvodu propadlé technické kontroly způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Nezodpovědný řidič i jeho o rok starší spolujezdkyně byli z místa vozidlem rychlé zdravotnické pomoci s lehkými zraněními převezeni k ošetření do místní nemocnice. Škoda, která vznikla na vozidle, byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Dalších 65 tisíc korun činí škoda na poškozených svodidlech a sloupu lampy. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky, zákaz činnosti či peněžitý trest.
nprap. Udo Ertner
13. 4. 2012

Odkazy do noveho okna

Trutnovsko

12.4. Vrchlabí 

Detailní náhled

Trutnovsko

12.4. Vrchlabí 

Detailní náhled

Trutnovsko

12.4. Vrchlabí 

Detailní náhled

Trutnovsko

12.4. Vrchlabí 

Detailní náhled

Trutnovsko

12.4. Vrchlabí 

Detailní náhled

Trutnovsko

12.4. Vrchlabí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem