Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

HRADECKO - Řidiči pod vlivem způsobili dvě nehody. 

Během 14 hodin dopravní policisté vyjížděli v Hradci Králové ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naměřili u řidičů alkohol. Shodou okolností oba řidiči řídili osobní vozidlo stejné značky Audi A4.
První nehoda se stala včera v poledne v ulici Hořická. Řidič Audi nepřizpůsobil rychlost a zezadu narazil do před ním stojícího vozidla městské policie Škoda Yeti, které zastavilo před přechodem pro chodce. Všichni čtyři strážníci, kteří jeli v autě, byli převezeni s lehkým zraněním do hradecké fakultní nemocnice na ošetření. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce. U strážníka byla negativní, ale u druhého 36letého řidiče ukázala výsledek necelých 0,5 promile alkoholu v dechu. Muž využil možnosti odběru krve, protože alkohol ten den prý nepil. Jel bez řidičského průkazu a navíc si nevšiml, že jeho vozidlo nemá platnou technickou prohlídku. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 55 tisíc korun. S výsledky krve policisté předají nehodu ke správnímu úřadu k dořešení.

Druhá nehoda se stala dnes ve 2 hodiny ráno v ulici Zámeček. Zde opět nebyla přizpůsobena rychlost jízdy a při zastavování vozidla, řidička sjela z betonového mostku. U 23leté ženy policisté naměřili přes 2 promile alkoholu v dechu. Na místě ji zadrželi řidičský průkaz a technickou závadu, jako příčinu nehody, vyloučili. Na vozidle vznikla tisícová škoda a na mostku stokorunová. Ženu čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až tři roky vězení.

por. Iva Kormošová
14.9.2017, 9.45

Odkazy do noveho okna

Hradecko

HK, 14.9. 

Detailní náhled

Hradecko

HK, 14.9. 

Detailní náhled

Hradecko

HK, 13.9. 

Detailní náhled

Hradecko

HK, 13.9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem