Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opět jsme navštěvovali seniory

VSETÍNSKO: Včerejší dopoledne jsme opět byli za seniory a to ve Valašském Meziříčí. 

Včerejší dopoledne jsme opět byli za seniory a to ve Valašském Meziříčí. S místními policisty jsme je navštěvovali doma a mluvili s nimi o možnostech, co udělat pro své bezpečí.
 
Rad je mnoho a mnohé už navštívení věděli. Dveře opatřené kukátkem byly téměř samozřejmostí a v mnoha případech byly dveře opatřeny i řetízkem. Po zazvonění nebylo výjimkou, když se za dveřmi ozvala otázka: „Kdo je tam?“ a teprve po naší odpovědi a ověření kukátkem zarachotil klíč a dveře se otevřely. Tak nějak by mělo probíhat otevření bytových dveří a je jisté, že daný postup nepatří jen seniorům.
Přišlo na případy podvodníků a senioři, které jsme navštívili, nám vyprávěli mnoho zážitků, které potvrdily naše tvrzení, že právě senioři jsou častým terčem těchto nepoctivých lidí. Probrali jsme i pohyb venku, nošení cenností a manipulaci s platebními kartami. Rady přijímali senioři velice vážně.
Milé překvapení nám přinesl i papír s radami umístěný na vnitřní straně bytových dveří. Rady typu nic nepodepisuj, nikoho cizího nepouštěj do bytu, při odchodu vypni sporák, pračku a světla a zavři okna, byly myšleny upřímně a uživatelkou bytu brány zcela vážně. Naši nálepku s vykřičníkem si tam hned přilepila, aby to zvýšilo její ostražitost a upozornilo na předepsané rady.
 
Akce podobného typu plánujeme i nadále a jsme rádi, že i ve městech lidé projevili zájem o naše rady a jejich bezpečnost jim není lhostejná.

20. června 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Senioři VM

Senioři VM  

Detailní náhled

Vykřičník

Vykřičník  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem