Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opět kradl

CHOMUTOV - Objasněné vloupání do domku, Pila a pak jela.... 

Opět kradl
Chomutovští kriminalisté mohli po téměř roce obvinit z krádeže a porušování domovní svobody 31letého muže z Litvínova. V září loňského roku vnikl na pozemek rodinného domu v Alšově ulici v okresním městě. Ze zahradního domu odcizil horské jízdní kolo a sekeru. Majitel vyčísli škodu na necelých 9 tisíc korun. Policisté zjistili, že uvedeného jednání se dopustil i přes skutečnost, že za krádeže byl odsouzen Okresním soudem Teplice v roce 2012. Obvinění si muž již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Pila a pak jela
V úterý, v nočních hodinách, se vydala do ulic okresního města s vozidlem Kia Picanto 26letá žena z Jirkova. Při projíždění křižovatkou na Blatenské pravděpodobně nezvládla rychlou jízdu a narazila s autem do ocelového zábradlí. Nehodu neohlásila a z místa ujela. Po nějaké době byla řidička kontrolovaná v poškozeném vozidle hlídkou policie na sídlišti Písečná. Provedená dechová zkouška prokázala, že před jízdou požívala alkoholické nápoje. Nadýchala 1,74 a opakovaně 1,79 promile. Ženě bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení jí hrozí peněžitý trest nebo až tříleté vězení.

Poškrábané vozidlo
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici 5. Května poškodil vozidlo. Majitelka nechala automobil zaparkovaný na ulici. Když druhý den ráno přišla, čekalo na ni nemilé překvapení. Kdosi na laku karoserie vyryl rýhy a různé nápisy. Na opravu bude muset majitelka vydat nejméně 15 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

6. srpna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz


 

vytisknout  e-mailem