Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opět kradl

Tábor – Nenapravil se, přesto policisty potěšil. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po poledni středy dne 4. března 2015 zahájili policisté pátrání po zloději, který kradl v jednom z obchodů v centru města Tábora. Do svého batohu si ukryl kosmetiku za téměř 1 000 korun a pronesl ji přes pokladny bez zaplacení. Byl však zastaven ostrahou prodejny. Na nic nečekal a pokusil se utéct. Po krátké potyčce se ostraze vysmekl, leč jeho batoh i s odcizeným zbožím zůstal na místě.
Ustanovení pachatele nebylo pro místní policisty složité. Vedle získaného popisu potvrdila totožnost zloděje i prohlídka batohu, ve kterém si mladík pečlivě uložil propouštěcí zprávu z výkonu trestu odnětí svobody z poloviny loňského roku.
Místní recidivista policisty potěšil i tím, že než se rozjeli vypátrat jej do města, sám se dostavil na jejich služebnu s tím, že skrývat se by stejně nemělo smyslu.
Vzhledem k tomu, že se uvedeného jednání dopustil opakovaně a byl za něj v posledních třech letech odsouzen a potrestán, bude o jeho dalším osudu opět rozhodovat soud. Hrozí mu až trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let.      
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. března 2015 
  

vytisknout  e-mailem