Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opět může telefonovat

CHOMUTOV - Telefon vrátili majiteli, Šperky našla, Nejdřív hádka, pak i rány.... 

Opět může telefonovat
Muž z Údlic oznámil policistům, že v červnu přišel o svůj mobilní telefon. Přístroj ztratil na cestě u zahrádek v obci. Jeho hodnotu stanovil na téměř 10 tisíc korun. Vyšetřováním muži zákona zjistili, že telefon našla 19letá žena, která ho obratem ruky prodala dalšímu, 22letému muži za částku 1500 korun. Majitel měl tentokrát štěstí, svůj majetek dostal nazpět. Policisté věc šetří jako trestné činy podílnictví a zatajení věci.

Šperky našla
Na útvar chomutovské policie se obrátila místní obyvatelka a uvedla, že jí z rodinného domu kdosi před časem odcizil šperky v hodnotě 100 tisíc korun. Volně odložené náušnice měla v misce v obývacím pokoji. Vyšetřování krádeže mohli policisté poměrně záhy odložit. Zjistili totiž, že v domě probíhala rekonstrukce a žena našla svůj majetek uschovaný na jiném místě v pokoji.

Nejdřív hádka, pak i rány
32letý muž z okresního města se minulý týden pohádal na Lipské ulici se svoji bývalou přítelkyní. Slova záhy vystřídaly rány. Žena utrpěla zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou dobou léčení. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují chomutovští policisté, jednání muže vyhodnotili jako výtržnictví a ublížení na zdraví.

Nečekal na pozvání
Muž ve věku 38 let z Jirkova je podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody. Za svou bývalou přítelkyní přišel do ulice Karla Buriana a zazvonil na zvonek u domu. Když mu žena otevřela vchodové dveře, odstrčil ji, vběhl do domu a dostal se tak až do jejího bytu. Tam setrval, ačkoli byl několikrát vyzýván, aby odešel. Byt opustil až v době, kdy poškozená požádala prostřednictvím telefonu svého známého o pomoc. Než zmizel, stihl ještě ženu udeřit. V případě odsouzení může muž skončit za uvedené jednání až na dvě léta ve vězení.

Totožnost „malíře„ známe
Fasády domů, vrata objektů, zastávky MHD, ploty a další místa v Chomutově a v Jirkově si vybíral na malování 28letý Chomutovák. Různými barvami stříkal na vybrané plochy nápisy. Policisté prokázali, že za téměř rok a půl takto poškodil nejméně patnáct objektů. Škodu majitelé odhadli na téměř 138 tisíc korun. Obvinění z trestného činu poškození cizí věci si muž převzal, vyšetřování nadále probíhá na svobodě. V případě dosouzení může skončit až na jeden rok za mřížemi.

25. srpna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

 

vytisknout  e-mailem