Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opět pozitivní testy na drogy

RAKOVNICKO – Prvosledová hlídka pravidelně odhaluje řidiče pod vlivem návykových látek. 


Rakovnická prvosledová hlídka v úterý 21. února zastavila řidiče a řidičku, kteří měli pozitivní test na drogy. Testy odhalily amfetamin/metamfetamin.

Policisté vykonávali kontrolní činnost v Lužné u Rakovníka a v půl jedné odpoledne zastavili 29letého řidiče Škody Octavia. Ten předložil všechny potřebné doklady k provozu a řízení vozidla, dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu měl negativní a nakonec hlídka vyzvala muže k podrobení se testu na jiné návykové látky. Test na drogy už negativní nebyl, odhalil u řidiče pozitivní výsledek na látku amfetamin/metamfetamin. Policisté muže seznámili s výsledkem a následně jej vyzvali k lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu, které přes poučení odmítl. Devětadvacetiletému muži byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz.

Pozitivní test na drogy měla také 26letá řidička Fiatu, kterou policisté zastavili v Lubné 21. února před půl pátou odpoledne. Hlídka ženu po předložení všech dokladů a po provedení dechové zkoušky, která byla negativní, vyzvala k lékařskému vyšetření s odběry biologického materiálu, jemuž se podrobila v rakovnické nemocnici.


Řidiči, kteří usednou za volant pod vlivem některé drogy, mají kromě unáhlené reakce také tendenci k rychlé a agresivní jízdě. Často také vybočují z jízdního pruhu a ze silnice a mají potíže udržet pozornost a soustředit se na jízdu.

Řidiči ovlivnění jakoukoliv drogou jsou velice nebezpeční nejen sobě, ale hlavně také ostatním účastníkům silničního provozu.

Policie České republiky apeluje na svědomí řidičů, aby po požití návykových látek neusedali k řízení vozidla. Ušetří tím značné problémy sobě a mnohdy i ostatním účastníkům silničního provozu.

 

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
22. února 2017

vytisknout  e-mailem