Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opět se ve výběžku konají demonstrace a pochod

ŠLUKNOVSKO – Na severu Čech se v neděli koná další demonstrace a pochod  

Na neděli 22. října 2011 je ve Varnsdorfu ohlášena demonstrace s pochodem a v Rumburku demonstrace. Průběh policisté předpokládají v dopoledních až odpoledních hodinách se začátkem tradičně na náměstí E. Beneše a Lužickém náměstí.
 
     Policie průběžně sbírá a vyhodnocuje informace k chystanému pochodu a účasti na něm. V tuto chvíli neočekáváme účast většího počtu pravicových radikálů. Samozřejmě může reálně docházet k narušení veřejného pořádku a k páchání trestných činů zejména s rasovým podtextem. Dojde-li k těmto situacím, jsme připraveni proti pachatelům nekompromisně zakročit.
 
     Policie rozhodně nechce nijak zasahovat proti pokojným pochodům a shromážděním místních nespokojených lidí, pokud ale během těchto akcí dochází k páchání trestných činů a přestupků, je naší povinností zakročit. Zákrok ale vždy přichází až po výzvách, že bude použito donucovacích prostředků. Pokud lidé neuposlechnou, vystavují se nebezpečí, že budou předvedeni pro neuposlechnutí výzvy, anebo dokonce riskují, že mohou při použití donucovacích prostředků utrpět zranění.
 
     Na pořádek a klid ve Varnsdorfu a Rumburku budou v neděli dohlížet stovky policistů převážně z pořádkové služby. Kromě pořádkových jednotek jsou do bezpečnostního opatření zapojeni i kriminalisté, dopravní policisté, antikonfliktní tým, policisté z obvodních oddělení, cizinecká policie a psovodi. Cílem bezpečnostních opatření je zabránit narušení veřejného pořádku, a popřípadě zadržet pachatele, kteří jej naruší. Namátkově budou policisté kontrolovat, zda přijíždějící lidé nemají u sebe zbraně nebo předměty, které lze jako zbraně použít.
 
    
V neděli během bezpečnostního opatření bude na místě poskytovat informace tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje por. Mgr. Šárka Poláčková, tel. 724 250 920
 
 
 
 
Děčín 30.9.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín

vytisknout  e-mailem