Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opět se zaměřil na střešní krytinu

KARLOVARSKO – Skončil ve vazbě. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muži ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. 

Obviněný muž, který se již v minulosti dopustil několika krádeží měděné střešní krytiny, okapů a svodů, se měl od druhé poloviny ledna do úterý 21. února letošního roku dopustit nejméně dalších tří krádeží v Karlových Varech. 

V prvním případě si měl vyhlédnout jednu ze zastávek, kde si všiml měděné střešní krytiny. Následně na ní měl vylézt, a pomocí přineseného nářadí odcizit téměř třicet m2 krytiny. O několik dní později, v sobotu 18. února měl krátce po dvanácté hodině přijít k jedné budově hotelu. Na budově ho zaujali měděné okapy, kterých odcizil třicet metrů a dále odcizil téměř dva metry okapových žlabů. 

K poslední krádeži měl obviněný muž vyrazit v úterý 21. února letošního roku mezi sedmnáctou a dvacátou hodinou. Vyhlédnout si měl opět budovu, která měla měděné parapety. Téměř devět metrů měl vypáčit a poškodit. Připravené parapety ale nestihl z místa odnést, jelikož na místo dorazila přivolaná policejní hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Policisté muže na místě zadrželi. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně 650 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu. 

nprap. Jan Bílek
24.2.2023

vytisknout  e-mailem