Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opětovně zadržen

Náchod - Cizince, který je až do srpna roku 2016 evidován v České republice jako nežádoucí osoba, zadržela včera hlídka cizinecké policie v Náchodě.  

Osmadvacetiletý muž cestoval linkovým autobusem z Ukrajiny do Prahy. Při silniční kontrole zjistili policisté, že mezi cestujícími se nachází muž, který má zákaz pobývat v ČR do roku 2016, protože byl v minulosti na našem území již několikrát trestán.
Jeho kriminální minulost začala odhalením nelegálního pobytu a zákazu do roku 2004. Tentýž rok na místo toho, aby respektoval rozhodnutí správního orgánu a vycestoval, dopustil se trestného činu ublížení na zdraví. Proto orgány činné v trestním řízení rozhodly, že se mu zákaz pobytu prodlouží až do roku 2008. Ani toto rozhodnutí mu nestačilo k vycestování a dál se zde zdržoval.
V roce 2005 ho cizinecká policie opětovně zadržela na našem území a muži bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud tento verdikt potvrdil a přičetl mu dobu za nevykonaný trest z uplynulého období. Díky tomu se mu zákaz pobytu prodloužil až do prosince roku 2012.
V roce 2007 byl znovu v České republice odsouzen, tentokrát za spáchání trestných činů krádeže, poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. K tomu všemu načtení doby z nevykonaného trestu a výsledkem byl zákaz pobytu nežádoucí osoby do roku 2016.
V současné době probíhá zkrácené přípravné řízení a o dalším osudu nenapravitelného cizince bude rozhodovat soudce Okresního soudu v Náchodě.  

vytisknout  e-mailem