Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec se vždy opije se a tropí výtržnosti

LIBEREC - V policejní cele skončil 34letý muž, který v úterý večer na ul. Tř. 1. Máje poškodil lahví piva reklamní poutač u novinového stánku.  

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 34letému muži, cizí státní příslušnosti ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. Muž se v úterý 23. února 2016 posilnil alkoholem a krátce po čtvrt na devět večer poškodil v centru Liberce, u novinového stánku na Tř. 1. Máje reklamní poutač. Opakovaně udeřil skleněnou lahví od piva do skleněné výplně reklamního poutače. Výplň poutače opatřená polepy se rozbila a střepy skla následně napadaly do vnitřního prostoru poutače, což způsobilo poškození dvou motorů a 5 plakátů. Majiteli reklaního poutače vznikla škoda přes 22 tisíc korun. 

Opilého a agresivního muže zadržela bezprostředně na místě hlídka Městské policie Liberec a muže převezla na záchytnou stanici v Liberci. V krvi měl přes dvě promile. Noc strávil výtržník na záchytné stanici a v ranních hodinách si jej převzali policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří ve věci zahájili zkrácené přípravné trestní řízení ve 48 hodinách. Muž byl následně umístěn do policejní cely a dnešního dne se bude za své jednání zpovídat před soudem. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum se s tímto mužem neviděli poprvé. Již minulý měsíc měli tu čest muže poznat. V centru města Liberce před obchodním domem Forum kopal rovněž opilý do služebního vozidla Městské policie Liberec. I za toto jednání mu státní policisté sdělili ve zkrácném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.  Důvod proč se tak muž pokaždé chová, je prý alkohol, po kterém neví, co dělá a po vystřízlivění si zpravidla nic nepamatuje. 

Nyní bude záležet, jak v tomto případu rozhodne soud, zda muž skončí za mřížemi či bude propuštěn na svobodu. Hrozí mu až dvouleté vězení. 
 

25.2.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem