Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opil se, řídil, zabíjel

Český Krumlov - Vyšetřovatelka obvinila 24letého cizince. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Ten v květnu letošního roku řídil vozidlo VW Golf, které si půjčil bez vědomí majitele a společně s dalšími dvěma spolucestujícími vyrazili na cestu z Omleničky na Kaplici. Po cestě však řidič, řádně posílen alkoholem, vozidlo nezvládl a došlo k nehodě, při které auto narazilo do vzrostlého stromu. Řidič totiž při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost mokré komunikaci, silná podnapilost tomu pomohla a tak nezvládl řízení, sjel vpravo mimo komunikaci a narazil pravou přední částí do již zmíněného stromu. Od něj se vozidlo odrazilo zpět na silnici, přetočilo se a skončilo na levé straně mimo komunikaci ve směru na Kaplici.
 
Oba spolujezdci utrpěli těžká zranění, kterým 23letý spolujezdec několik dní poté podlehl a 24letý cizinec se z nich bude léčit nejméně 6 měsíců. Dechová zkouška provedená po nehodě u obviněného řidiče, ukázala opakovaně hodnotu téměř dvě promile alkoholu v dechu. Způsobená hmotná škoda byla vyčíslena na 80 000 Kč.
 
Po prošetření případu bylo zahájeno trestní stíhání obviněného pro trestné činy usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
23. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem