Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilá havarovala, ale v jízdě pokračovala dál

RAKOVNICKO – Řidičce zabránil v jízdě svědek, který zavolal policii. 

Se dvěma a půl promile řídila řidička vozidlo po Rakovníku, kde během své jízdy havarovala do dopravního značení. Náraz ji nezastavil a pokračovala dál v jízdě do té doby, než ji zastavil svědek a přivolal policii.

Třiašedesátiletá žena řídila v úterý 10. listopadu vozidlo Škoda Fabia a jela od ulice Havlíčkova do ulice Lišanská, přičemž na křižovatce s ulicí Vladislavova vlivem nepřiměřené rychlosti a požitému alkoholu nezvládla průjezd levotočivou zatáčkou a vjela vpravo mimo komunikaci na vyvýšený ostrůvek, kde narazila do dopravní značky. Řidičku ale tento náraz nezastavil a pokračovala v jízdě dál do ulice Kolárova, kde ji zastavil svědek dopravní nehody a ten volal na místo policii.
Po příjezdu policistů byla žena vyzvána k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou 2,5 promile. K pozitivnímu výsledku uvedla, že před jízdou vypila dva panáky tvrdého alkoholu.

Třiašedesátiletá žena je v současné době podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ji hrozí v případě odsouzení až jeden rok za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
16. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem