Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilá matka upoutala pozornost

NOVOJIČÍNSKO - Děti si převzala babička 

Chování silně opilé ženy, stejně opilého muže a dvou malých dětí v kočárku s přivázaným psem na vodítku upoutaly pozornost veřejnosti. 

V pondělí 2.9.2013 kolem 14 hodiny na ul. Máchové v Novém Jičíně si kolemjdoucí všimli močící ženy mezi zaparkovanými auty. Její chování a projevy nasvědčovaly tomu, že je v silně opilém stavu. Z důvodu obavy o život dvou malých dětí, které byly v její přítomnosti a stejně opilého muže, zavolali kolemjdoucí policistům. Policisté na místě zjistili, že jsou oba v podnapilém stavu. Dechová zkouška prokázala, že 31letá žena má více jak 3 promile a její 39letý partner přes 2 promile alkoholu v krvi. Z důvodu ochrany dětí před možným nebezpečím rozhodli společně se sociální pracovnicí oddělní právní ochrany dítěte o předání ročního chlapce a tříleté dcery babičce.
Nyní policisté prověřují jejich jednání společně se sociálními pracovnicemi v zájmu ochrany dětí. A také zda jejich chování nemá dlouhodobý charakter, který by mohl ohrozit jejich zdravou výchovu, čímž by se mohli dopouštět protiprávního jednání - přečinu ohrožení výchovy dítěte.
 
Kradl a nakonec napadl ostrahu prodejny
Pro dva kusy čokolády Studentské pečetě, napadl fyzicky ostrahu prodejny.

V úterý 3. září vstoupil do jedné z prodejen v Novém Jičíně 36letý muž. Přišel nakupovat, platit se mu však nechtělo. Když byl přistižen ostrahou prodejny, tak jí fyzicky napadl. Nejenže se snažil z prodejny utéct, ale použil vůči ostraze jako zbraň také plnou láhev piva.
Policisté podezřelého prověřují z protiprávního jednání   
   

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem