Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opilá nezletilá dívka

KARLOVARSKO – Alkohol jí měl poskytnout devětadvacetiletý muž. 

V úterý 11. ledna letošního roku měl devětadvacetiletý muž popíjet ve Smetanových sadech v Karlových Varech alkohol. Krátce po 20. hodině měl na lavičce podat láhev alkoholu nezletilé dívce, kterou muž znal a která k němu přišla. Následně se mělo dívce udělat nevolno a z tohoto důvodu přivolal jeden z kolemjdoucích Zdravotnickou záchrannou službu.

Po příjezdu policistů již byla na místě Zdravotnická záchranná služba a také strážnici městské policie. Nezletilá dívka již byla v tu dobu v péči zdravotníků.

Devětadvacetiletý muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,98 promile. Orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu se podrobila také nezletilá dívka. Výsledek zkoušky vyšel s pozitivním výsledkem 1,79 promile.

Vzhledem k tomu, že nezletilá dívka byla v silně podnapilém stavu, tak byla Zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili devětadvacetiletému muži z Karlových Varů podezření ze spáchání přečinu podání alkoholu dítěti.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 2. 2022

vytisknout  e-mailem