Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilá řidička uháněla v obci 95 km/h

HRADECKO – 31letá žena nadýchala 1,6 ‰ alkoholu a řítila se obcí rychlostí blesku. 

V uplynulých dnech bylo hlídkou dopravního inspektorátu Krajského ředitelství Hradec Králové zastaveno osobní vozidlo Škoda Superb, které řídila 31letá žena. Vozidlo se řítilo ulicí Pardubická v Hradci Králové rychlostí 95 km/h a to v místě, kde je maximální rychlost jízdy stanovena 50 km/h.

Z tohoto důvodu dopravní policisté zastavili vozidlo v ulici Kutnohorská. Řidička se podrobila dechové zkoušce, přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou 1,6 ‰ alkoholu v dechu a to ještě nebylo ani 9h ráno. Řidička měla uvést, že v noci vypila půl litru vína, 3 půllitry 12° piva a 3 panáky tequily. Nezodpovědné řidičce byl na místě zadržen řidičský průkaz a další řízení motorových vozidel jí bylo zakázáno. Řidička byla poučena, že může požadovat lékařské vyšetření, kterého nežádala.

Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zaprotokolovala pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

30.05.2024
por. Bc. Martina Jandová

vytisknout  e-mailem