Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilá řidička zranila ženu, která ležela ve stanu

VSETÍNSKO: Podle zhnaleckého posudku měla v dechu nejméně 1 promile.  

V těchto dnech obvinil policejní komisař devatenáctiletou dívku z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože měla vloni v srpnu zranit při couvání vozidlem v kempu v Horní Bečvě ženu ležící ve stanu.
 
Vloni v srpnu přijela skupinka mladých lidí z Frýdecko-Místecka stanovat do kempu v Horní Bečvě. Do stejného kempu přijeli i manželé z Havířova, kteří si postavili stan několik metrů od skupiny mladých lidí. Manželé ulehli večer kolem jedenácté hodiny večer do stanu. S usnutím však byl problém, protože skupinka mladých lidí byla velmi hlučná, mladí lidé se nejenom velmi hlasitě bavili, ale pouštěli i nahlas hudbu. Kolem půl druhé v noci se manželé rozhodli, že půjdou mládež na nevhodné chování upozornit. Devětapadesátiletý muž rozepnul zip na stanu a vylézal ven, když vtom spatřil, jak se na jejich stan řítí couvající auto. On stačil uskočit, ale už nemohl nijak zabránit tomu, že vozidlo najelo na stan, kde ležela jeho manželka. Nastal poměrně velký zmatek. Na řidičku všichni křičeli, ať ze stanu sjede, ať mohou zraněnou ženu, která ze stanu křičela bolestí a leknutím, vytáhnout ven. Po několika minutách mladá žena za volantem popojela dopředu a muž mohl svojí ženě pomoci ven. Byla zraněná, ale naštěstí se jednalo pouze o zhmožděniny, které si vyžádaly dobu léčení nepřesahující šest týdnů. Z místa události odvezla  devětapadesátiletou ženu rychlá záchranná služba na ošetření do valašskomeziříčské nemocnice.
 
Na místo nehody mimo rychlou záchrannou službu přijeli i policisté, kteří začali zjišťovat průběh a okolnosti události. Mladá řidička podle svědků a policistů jevila známky požití alkoholu, nicméně dechovou zkoušku i odběr krve odmítla. Ve věci byl proto zpracován znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví toxikologie, podle kterého měla mladá řidička v krvi nejméně 1 promile alkoholu. Řidička uvedla, že auto chtěla pouze přeparkovat.  
 
Událost jsme nešetřili jako dopravní nehodu, protože se nestala na pozemní komunikaci. Řidička byla obviněna z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákon říká, že kdo způsobí ve stavu vylučujícím způsobilost, což podle znaleckého posudku dívka byla, mimo dopravní nehodu nebo havárii i jinou nehodu (což ve zmíněném případě je), může být potrestán odnětím svobody až na tři léta.
 
 
12. dubna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem