Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opilá srazila motorkáře, poté z místa ujela

KARLOVARSKO – Ženě hrozí až pětileté vězení. 

V pondělí 8. dubna letošního roku řídila pětačtyřicetiletá žena z Karlových Varů osobní automobil značky Volkswagen. Krátce po 16. hodině jela vozidlem od Mezirolí směrem na Nejdek a během jízdy vyjela vpravo do prostoru autobusové zastávky, kde v tu dobu zrovna stáli dva muži se svými motocykly. Žena narazila pravou přední částí vozidla do obou motocyklů. Po nárazu oba řidiči upadli i s motocykly na zem. Pětačtyřicetiletá žena ovšem po dopravní nehodě nezastavila a z místa okamžitě odjela, aniž by splnila svou zákonnou povinnost účastníka dopravní nehody.

Po několika málo minutách byla žena vypátrána policejní hlídkou. Následně se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,19 promile. Poté se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Řidiči motocyklů byli se svým zraněním převezeni do nemocnice.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětačtyřicetileté ženy, kterou obvinili ze spíchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí první pomoci řidičem dopravního prostředku.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva
19. 7. 2024

vytisknout  e-mailem