Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilá učitelka hlídala děti - dodatek

Sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky  

9. října 2009 - doplnění informací k případu ze dne 10. září 2009

U ženy zjištěná hladina alkoholu v krvi činila 2,31 promile. Dnešního dne (9. října 2009) bylo ženě sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákon pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem. K činu se učitelka plně doznala.

nprap. Anna Pešavová - 9. října 2009


Opilá učitelka hlídala děti ve školce v Hradci
Dechová zkouška prokázala 2,6 promile alkoholu


V hradecké mateřské školce na Moravském předměstí učila v dopoledních hodinách ve čtvrtek 10. září 2009 děti učitelka, která měla v dechu asi 2,6 promile alkoholu. Na její chování upozornil policisty jeden z rodičů. V době výuky měla na starosti 18 dětí předškolního věku. Jednalo se o děti ve věku od pěti do šesti let. Žádnému z dětí se v uvedené době nic nestalo.
Policisté učitelku převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde se podrobila lékařskému ošetření spojenému s odběrem krve. Poté byla lékařem předána rodině do domácí péče.

Pětapadesátiletá žena z Hradce Králové se svým jednáním dopustila trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kde trestní zákon stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

nprap. Anna Pešavová - 17. září 2009

vytisknout  e-mailem