Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilá žena byla v restauraci s kojencem

JIHLAVSKO: Dítě převzala do péče jeho blízká příbuzná 

Jihlavští policisté šetří případ ženy, která přišla v dopoledních hodinách s malým kojencem do restauračního zařízení a konzumovala zde alkohol. Žena se postupně opila do stavu, kdy nebyla schopna ani samostatné chůze, natož péče o tak malé dítě. Navíc byla na policejní hlídku, která do podniku přijela situaci řešit, značně agresivní. Opilá žena skončila na protialkoholní záchytné stanici a kojence převzala do péče jeho blízká příbuzná.
 
Ve čtvrtek 15. října přijali policisté před jednou hodinou odpoledne na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která uvedla, že se v restauračním zařízení v blízkosti centra Jihlavy nachází značně opilá žena. Dle oznámení měla mít u sebe kojence, který plakal, a žena nebyla schopna se o dítě postarat. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka situaci prověřit. Policisté ženu v restauraci nalezli, byla značně opilá a agresivní. Dítě, holčičku, měla v tu dobu již v péči obsluha podniku. Na výzvy opilá žena nereagovala, odmítala jakkoli spolupracovat a snažila se místo opustit. Policisté ji zajistili. O události informovali odbor sociálně právní ochrany dětí a dále kontaktovali blízkou příbuznou opilé ženy, kterou dovezla na místo další policejní hlídka k zajištění péče o kojence.
Pětatřicetiletou ženu převezli policisté na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění, kde jí byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 1,69 promile alkoholu.
Malé dítě převzala do péče jeho blízká příbuzná.
V současné době šetří policisté událost jako podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a dále přestupku proti veřejnému pořádku.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. října 2015

vytisknout  e-mailem