Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilci skončili v rukou policie

LOUNY - V podroušeném stavu řídili motorová vozidla... 

O víkendu přistihli policisté dva opilé řidiče, kteří neváhali usednout za volant motorového vozidla a řídit jej, přestože v jejich krvi kolovalo značné množství alkoholu. V sobotu, kolem 1. 05 hodin, stavěli a kontrolovali dopravní policisté v Podbořanské ulici ve Vroutku 22letého řidiče osobního automobilu zn. Škoda Favorit. Měřícím přístrojem Dräger mu zjistili nejprve 2, 40 promile alkoholu v dechu a při opakovaném měření 2, 47 promile. Druhého opilce za volantem "načapali" muži zákona v neděli večer v Třebízského ulici v Žatci. Jednalo se o 39letého řidiče osobního motorového vozidla zn. KIA Sorento, kterému policisté provedenou dechovou zkouškou nejprve naměřili 1, 72 promile a následně 1, 44 promile alkoholu v dechu. Oběma uvedeným hříšníkům již včera sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z tresného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za volant motorového vozidla si hned tak znovu nesednou.

Z bytu vykázali násilníka

Již čtvrtou osobu ze společného obydlí v tomto roce vykázali policisté v pondělí dopoledne v Postoloprtech. V tomto případě se jedná o osmatřicetiletého muže, který již od roku 2008 slovně, ale i fyzicky napadá svoji, o tři roky mladší, družku a malou dceru. V jejich bytě je omezuje na svobodě a neustále jim nadává, jeho útok se stupňuje. V sobotu večer opět slovně i fyzicky obě poškozené napadl. Proto policisté rozhodli k vykázání podeřelé osoby ze společného obydlí na dobu deseti dnů. Jednání podezřelého je v šetření policistů.

Když spal, v domě mu kradl zloděj

V pondělí, kolem druhé hodiny ráno, se pootevřeným oknem ve spíži dostal do jednoho rodinného domu v Chelčického ulici v Lounech dosud nezjištěný poberta. Odcizil notebook, mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami a další věci. K tomuto vloupání došlo v době, kdy poškozený v domě spal. Způsobená škoda byla odhadnuta na 65 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Z kamionu zmizela nafta

Prázdnou nádrž zjistil v pondělí ráno v Buškovicích na Podbořansku řidič kamionu zn. Volvo. Ze zaparkovaného vozidla mu někdo, zřejmě přes noc, odcizil z palivové nádrže cca 400 litrů motorové nafty. Způsobená škoda byla vyčíslena na 13 200 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Garáže v Žatci terčem zloděje

Dvě řadové garáže v žatecké ulici U Jezu vykradl z neděle na pondělí dosud nevypátraný zloděj. Z jedné odcizil zimní pneumatiky včetně plechových disků a různé nářadí. V té druhé zmizelo hlavně lyžařské vybavení. Celková způsobená škoda přesahuje 60 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Z rozestavěné stavby zmizelo lešení

V minulých dnech vnikl na parcelu jednoho rozestavěného domu v Zahradním městě v Lounech neznámý pachatel a z nezajištěné stavby odcizil dvě sady haki lešení.Svým jednáním způsobil poškozenému majiteli škodu za 8 tisíc korun. Věc šetří policie a po pachateli pátrá.     

Za fyzické napadení si vykoledoval trestní stíhání

Dvaapadesátiletého muže ze Žatce stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestných činů úmyslného ublížení na zdraví a z výtržnictví. Obviněný se uvedených skutků dopustil již v únoru tohoto roku v jedné žatecké restauraci, kde po slovní rozepři fyzicky napadl 46letého muže. Opakovaně jej udeřil pěstí do obličeje, v důsledku čehož poškozený upadl na zem a utrpěl poranění ramena. Toto zranění si vyžádalo operační řešení a následnou hospitalizaci v nemocnici. Poškozený byl nejméně čtyři týdny v pracovní neschopnosti a dále byl omezen v běžném způsobu života, neboť nejméně dva měsíce po úrazu nemohl vykonávat fyzicku práci. Pokud soud uzná vinu obviněného, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody od dvou do osmi let. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. června 2011

vytisknout  e-mailem