Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilci za volantem

LOUNY - Jeden z nich havaroval na kruhovém objezdu. 

Téměř každý týden policisté zjistí při silničních kontrolách řidiče, kteří jsou pod vlivem alkoholu. Tito motoristé nejsou nebezpeční jen sami sobě, ale rovněž ohrožují i ostatní účastníky silničního provozu. Několik hříšníků, kterým heslo "Alkohol za volant nepatří" nic neříká, řešili lounští policisté o víkendu.

Bezmála tři promile nadýchal lounským policistům 41letý muž z Kladenska v neděli navečer. Na kruhovém objezdu v Postoloprtské ulici v Lounech havaroval s osobním vozidlem zn. Škoda Octavia, přičemž mu policisté provedenou dechovou zkouškou přístrojem Drager naměřili nejprve 2, 78 a následně 2, 85 promile alkoholu v dechu. Při této nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. V pondělí sdělili policisté uvedenému řidiči podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dalšího řidiče pod vlivem alkoholu kontrolovali policisté v neděli, krátce po jedné hodině ráno, na Podbořansku. Mladý muž za volantem osobního automobilu Škoda Octavia se podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem. Nejprve mu policisté naměřili 1, 26 promile alkoholu v dechu a následně 1, 33 promile. Dále bylo zjištěno, že mladík pozbyl řidičské oprávnění v důsledku vybodovaného hodnocení. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření hned ze dvou trestných činů: ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Objasněná krádež

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 32letému muži ze Žatce, který v druhé polovině října kradl v jedné tamní restauraci. Z volně odložené kabelky na barové stoličce odcizil mladé slečně peněženku s finanční částkou a platební kartou. Tím jí způsobil škodu za 1 000 Kč. Policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili dotyčnému mladíkovi podezření z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Ze dvora zmizely slunečníky

Policisté pátrají po pachateli, který v minulých dnech odcizil ze dvora jedné žatecké restaurace dva odložené slunečníky s firemním potiskem. Svým jednáním tak způsobil poškozené společnosti škodu přesahující 8 tisíc korun.Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. listopadu 2016

 

 

  

 

vytisknout  e-mailem