Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilci za volantem

LOUNY - Řidička nadýchala přes 1 promile. 

O víkendu, při silniční kontrole, opět narazili policisté na opilé řidiče. V lounské Žižkově ulici stavěli v noci, z pátku na sobotu, 19letou řidičku za volantem osobního automobilu zn. Škoda Fabia. Mladá žena se podrobila orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger, který nejprve ukázal hodnotu 1, 32 promile alkoholu v dechu a následně 1, 41 promile. Řidičce byla zakázána další jízda a v úterý jí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V pátek večer policisté stavěli a kontrolovali řidiče osobního automobilu zn. Peugeot v žatecké ulici Svatopluka Čecha. Přístrojem Dräger zjistili, že 63letý řidič neusedl za volant střízlivý. Nejprve mu naměřili 1, 53 a následně 1, 62 promile alkoholu v dechu. I tento hříšník si po vystřízlivění vyslechl podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník stanoví za tento přečin až roční pobyt za mřížemi.

Vybodovaný řídil

Za volantem motorového vozidla neměl co dělat ani 21letý mladík z Lounska. Když jej policisté v pondělí odpoledne kontrolovali v žatecké ulici Osvoboditelů při řízení osobního automobilu zn. Ford Mondeo, zjistili, že jízdu vykonal i přesto, že mu 21. října doručil Městský úřad v Žatci oznámení o dosažení 12 bodů a výzvu k odevzdání řidičského průkazu. Pozbyl tudíž řidičské oprávnění a nesmí řídit motorová vozidla. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Odložený batoh přilákal zloděje

Do osobního automobilu zn. Fiat Tipo zaparkovaného u žateckého Kauflandu se v úterý odpoledne vloupal dosud nezjištěný pachatel. Během několika málo minut z něj odcizil odložený batoh s věcmi. Způsobená škoda přesahuje 2 000 Kč. Policisté upozorňují na riziko odložených věcí ve vozidlech opakovaně a dokonce den předtím na uvedeném parkovišti realizovali preventivní akci na kapsáře a zároveň poukazovali na to, že auto není trezor (více zde). 

Ze sklepa odcizil dlažbu

Do sklepní kóje jednoho domu v lounské Purkyňově ulici vnikl v minulých dnech dosud neznámý pachatel. Odcizil dlažbu a obklady různých druhů a velikostí, čímž způsobil škodu za cca 13 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 3. prosince 2014

vytisknout  e-mailem