Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilci za volantem

ÚSTÍ NAD LABEM - Všichni tři kontrolovaní řidiči nadýchali přes dvě promile alkoholu. 

V pátek kolem druhé hodiny ranní na Severní Terase v ulici Ovocná policisté zastavili řidiče vozidla Š-Felicie. Z řidiče byl při kontrole cítit alkohol, což také potvrdila dechová zkouška s výsledkem 2,27 promile.
V sobotu 21letý řidič pod vlivem alkoholu způsobil kolem třetí hodiny ranní dopravní nehodu v místech křižovatky Štefánikova x Herbenova. Řidič vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení vozidla, vyjel mimo komunikaci a narazil do popelnice na textil, lavičky MHD a sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a policisté u řidiče při dechové zkoušce naměřili 2,44 promile alkoholu. Způsobená škoda se pohybuje kolem 115 tisíc korun.
V neděli kolem jedné hodiny v noci v ulici Výstupní  policisté kontrolovali 33letého řidiče vozidla Hyundai Lantra. Policisté při kontrole řidiče podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem 2,63 promile.
Všichni tito řidiči jsou v současné době podezřelí z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Krádež kol
Dosud neznámý pachatel v průběhu noci v ulici Šrámkova ze zaparkovaného vozidla Š-Octavia odcizil všechna čtyři kola. Vzhledem k neodborné manipulaci vozidlo také poškodil. Majiteli vznikla celková škoda kolem 35 tisíc korun.

Vloupání do sklepní kóje
Dosud neznámý pachatel se v průběhu měsíce v ulici Brandtova vloupal do sklepní kóje, ze které následně odcizil čtyři kola se zimními pneumatikami, horské kolo a dětskou tříkolku. Majiteli tak vznikla škoda kolem 10 tisíc korun.

Krádež vozidla
Střekovští policisté dne 13.4. vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Š-Octavie, rz: 5U9 21-58. Vozidlo zmizelo v průběhu noci v ulici Tolstého, kde bylo zaparkováno. Majiteli tak vznikla škoda kolem 313 tisíc korun.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 16.4.2012
 

vytisknout  e-mailem