Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilci za volantem a krádeže

RYCHNOVSKO - Zmizel bicykl i chladící zařízení 

Během uplynulého víkendu byl na Rychnovsku relativní klid. Muži zákona řešili hlavně opilce, bavící se po nocích i řídící vozidla a krádeže.

NEDĚLNÍ OPILCI NA SILNICI
Sobotní teplá noc zřejmě vybízela k alkoholovým dýchankům, z nichž se pak někteří vraceli nad nedělním ránem domů vozem. Jednoho z nezodpovědných řidičů zastavila policejní hlídka z Týniště nad Orlicí krátce před čtvrtou hodinou ranní v Borohrádku. Při běžné silniční kontrole u  třiatřicetiletého muže z Číčové naměřila 1,48 promile alkoholu v dechu , čímž pro řidiče vozu zn. Peugeot 406 jízda skončila. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a posléze mu sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Stejnému osudu neušel v neděli v deset hodin dopoledne další pirát silnic z Tutlek. Jednapadesátiletého řidiče vozu zn. Škoda  přímo v obci zastavila ke kontrole hlídka dopravních policistů, která u něj dechovou zkouškou naměřila 1,24 promile alkoholu v dechu. Tím i pro něj cíl cesty zůstal v nenávratnu. Provinilec mužům zákona odevzdal řidičský průkaz, podrobil se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve a nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
BICYKLY STÁLE V KURZU
Policisté Obvodního oddělení Dobruška šetří další krádež jízdního kola. Do jednoho bytového domu ve městě se během víkendu vloupal doposud neznámý pachatel. Po odstranění ocelové petlice a visacího zámku ukradl z jedné sklepní kóje pánské silniční kolo zn. Merida Race. Celková škoda, kterou majiteli zloděj způsobil, je vyčíslena na více než 13.000 korun.
 
CHLAZENÍ V PARNU NEPODCENIL
Pořádně zchladit se  o prvním letním víkendu zřejmě potřeboval jeden lapka v Záměli. Během slunečného víkendu si z volně přístupné chodby místní restaurace "vypůjčil" nerezové chlazení jednoho českého pivovaru. Majiteli způsobil škodu 16.000 korun. Případ krádeže šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. 

por. Mgr. Alena Kacálková
24. června 2013

vytisknout  e-mailem