Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilci za volanty vozů

Tábor – Za jízdu pod vlivem alkoholu jim hrozí trestní stíhání. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V průběhu uplynulého víkendu řešili policisté na Táborsku hned tři závažné případy jízd řidičů pod vlivem alkoholu. Ve Veselí nad Lužnicí řidič (31) osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia nadýchal při kontrole 2,70 promile. Následné šetření prokázalo, že navíc není držitelem řidičského oprávnění. Další, řidič (60) osobního vozidla tovární značky Renault Megane, nadýchal ještě v ranních hodinách při kontrole v Sezimově Ústí na 1,35 promile alkoholu v dechu. Řidič (32) v Mladé Vožici pak dokonce bezmála tři promile. Při jízdě se svým vozidlem tovární značky Škoda Fabia navíc působil dopravní nehodu se zraněním druhého řidiče.
Všechny tři tak čeká soud. Zodpovídat se budou ze spáchání trestných činů, a to přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky. Prvním dvěma hrozí mimo jiné až tresty odnětí svobody na dobu až jednoho roku, třetímu pak mimo jiné až trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let.
Uvedené skutečnosti jen dokazují, s jak nebezpečnými řidiči se můžeme na silnicích potkat. Policisté se proto na kontroly alkoholu za volantem, a to nejen o víkendech, důsledně zaměří.      
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
1. července 2014
 

vytisknout  e-mailem