Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilé násilníky policisté zajistili

JIHLAVSKO: Jeden z mužů napadl manželku, druhý přítelkyni, třetí muž napadl svého otce 

Policisté vykázali ze společného obydlí jednačtyřicetiletého muže, který fyzicky napadl svojí manželku. V neděli 6. ledna přijali policisté po jedenácté hodině dopoledne na tísňové lince 158 oznámení od dívky, která uvedla, že její matku v domě fyzicky napadl otčím. Do obce u Jihlavy vyjela okamžitě policejní hlídka. Policisté po příjezdu zjistili, že je napadená žena zraněná a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Zraněná žena byla převezena na ošetření do jihlavské nemocnice. Podezřelý muž před příjezdem policejní hlídky z domu utekl. Policisté ho před polednem v obci vypátrali, byl silně opilý. Při dechové zkoušce muži naměřili hodnotu 2,43 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že by ve svém násilném jednání mohl pokračovat, policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Dále provedli policisté šetření a zjistili, že muž napadal svojí ženu už od šesti hodin ráno, nejprve na ni útočil slovně a poté i fyzicky, a to údery pěstí do celého těla i obličeje. Dále na základě provedeného šetření zjistili, že se muž vůči své manželce a její dceři dopustil násilného jednání v místě bydliště i v minulosti. Navíc se četnost a intenzita napadání zvyšuje, zejména když je muž pod vlivem alkoholu.  
Policisté muže po vystřízlivění převezli na obvodní oddělení a rozhodli o vykázání násilníka ze společného obydlí na deset dní. Případ fyzického napadení v současné době šetří jako přestupek proti občanskému soužití. Dále si při dalším šetření vyžádají lékařské zprávy a budou prověřovat, zda nedošlo ke spáchání trestného činu.
 
V neděli 6. ledna policisté řešili také násilné jednání muže vůči partnerce v domě v Jihlavě. Oznámení ženy o její obavě z přítele, který přišel do jejího bytu, přijali na lince 158 po osmé hodině ráno. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. V bytě byla žena, která měla zjevné drobné zranění v obličeji, a opilý muž. Zranění ženy si nevyžádalo okamžité lékařské ošetření. Muži policisté zabránili v dalším napadání. Na základě provedeného šetření zjistili, že muž napadl svojí přítelkyni nejprve vulgárními slovními výrazy a poté i fyzicky. Opilému čtyřiatřicetiletému muži policisté při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,14 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že bude v násilném jednání proti ženě pokračovat, policisté muže zajistili. Převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Další oznámení o napadání opilým mužem přijali policisté v neděli 6. ledna po jedné hodině odpoledne. V malé obci u Jihlavy napadl v rodinném domě muž v silně podnapilém stavu slovně svého otce. Při útoku mu vyhrožoval i fyzickým násilím. Napadání byla přítomna i jeho matka, která přivolala policisty. Policisté čtyřiatřicetiletého agresivního muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,01 promile alkoholu. Následně policisté muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění, kde vzhledem k přetrvávající agresivitě muže policisté při jeho umístění v zařízení personálu asistovali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
8. ledna 2013 
 

vytisknout  e-mailem