Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilec chtěl do tepla

JIČÍNSKO - Schválně rozbil výlohu, a pak čekal, že ho policisté někde ubytují 

 

Mrazivé počací dohnalo v úterý 22. ledna večer v Hořicích čtyřiatřicetiletého muže k zoufalému činu. Údajně neměl kde spát, a tak se rozhodl svoji nepříznivou situaci vyřešit neobvyklým způsobem

Na ulici našel kovový příčník od lešení, kterým pak krátce před devatenáctou hodinou rozbil u jednoho ze supermarketů v Riegrově ulici výlohu, čímž způsobil škodu ve výši nejméně 5 tisíc korun. Poté si sedl do vchodu prodejny a čekal na příjezd policistů. Hlídka, která vyjela na místo, se nestačila divit. Muž se totiž okamžitě přiznal a ochotně s policisty spolupracoval.  Na dotaz, proč výlohu rozbil, uvedl, že mu je zima, nemá kde spát a tudíž se domníval, že když výlohu rozbije, tak ho někam policisté zavřou.

Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 2,25 promile alkoholu, strávil první noc v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Kde bude pobývat následující dny a noci, to bude záležet na rozhodnutí soudu, který ho může za přečiny výtržnictví a poškození cizí věci poslat až na dva roky do vězení. Tam mu určitě zima nebude.

 
nprap. Hana Klečalová
23. ledna 2013 v 11:38

 

vytisknout  e-mailem